25 червня 2019

Архів

Публікації

Як не проголосили незалежність. Перший Універсал у деталях

Універсал писали у Малій Раді. Есери запропонували дуже короткий текст. Утім багатьом присутнім він здався надто радикальним. Тоді свій варіант запропонував Володимир Винниченко.

50 років і конфіскація. Що загрожує Фірташу у разі екстрадиції до США

Верховний суд Австрії став на сторону американських слідчих у справі про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа. В чому звинувачують бізнесмена і що йому загрожує після можливого "переїзду" до США?

Суші: корисні чи шкідливі? Інгредієнти смаколиків розбирає наука

Якщо зможете, попросіть приготувати вам суші з коричневого рису замість білого. Це підвищить кількість клітковини у страві та поживну цінність суші.

Смерть Ради Європи: що має робити Україна у відповідь на скандальне рішення ПАРЄ

Про вихід України з Ради Європи не йдеться, як би не хотілося на емоціях гримнути дверима. Однак є й інші, безпечні варіанти дій...

"Вибачте, це треш!". Що було у 160 указах, які скасував Зеленський

Президент скасував низку указів, визнавши їх безнадійно застарілими. Які це документи, чому вони не були скасовані раніше і що змінюють.

Дорогі позики. Чи може Україна платити менше за кредити

Умови, на яких Україна розміщувала облігації, були ринковими. Однак за екстрене приватне розміщення сплачена своя ціна. Основна причина високої ставки — низька кредитоспроможність.

Список партії "Голос": люди Вакарчука і Фіали та активісти із західною освітою

Перша тридцятка партії "Голос". Хто вони і звідки?
Колонки

ПАРЄ: Граємо до кінця

Трудова міграція: не в грошах щастя?

Компроміси з совістю: 6 тез від МЗС про повернення Росії до ПАРЄ

Яким є вплив жінок на судову систему України

Майбутнє без вугілля. Що чекає на шахтарські міста

Зарплата держслужбовців: чи вистачить 40 тисяч грн на місяць для подальших реформ

Еліта і народ у пострадянській системі суспільних відносин

Новини
23:53
ЦВК зареєструвала в ОВО ще 841 кандидата
Центральна виборча комісія на засіданні 25 червня зареєструвала 841 кандидата у народні депутати в одномандатних округах та 339 – від партій, у багатомандатному окрузі.
23:18
ВідеоCуд скасував відмову ЦВК в реєстрації команди Саакашвілі на виборах
Шостий апеляційний адміністративний суд Києва підтримав оскарження командою політичної партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі відмови Центральної виборчої комісії зареєструвати список політсили на виборах.
23:07
Делегація РФ висунула умову для появи у сесійній залі ПАРЄ
Глава російської делегації в ПАРЄ Пьотр Толстой заявив, що російські депутати прийдуть у сесійну залу Асамблеї у середу, коли відбуватиметься голосування за генсека Ради Європи, лише після підтвердження повноважень делегації.
22:32
Адвокати Фірташа відреагували на рішення суду про екстрадицію
Адвокати Дмитра Фірташа заявили, що розчаровані рішенням Верховного суду Австрії, який дозволити екстрадицію українського олігарха до США.
22:12
ДоповненоСуд Києва повернув проспектам Бандери і Шухевича старі назви
Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на Шухевича.
21:52
Нефьодов очолить українську митницю
Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов виграв конкурс на посаду голови нової Державної митної служби.
21:42
ДокументЗеленський отримав зарплату за роботу президентом у травні
Президент Володимир Зеленський за травень отримав "чисту" зарплату біля 10 тисяч гривень.
21:23
Новини 25 червня: Росія у ПАРЄ, екстрадиція Фірташа, звільнення і призначення Богдана
Парламентська асамблея Ради Європи запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу, Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США, Андрія Богдана звільнено з посади глави Адміністрації президента і призначено керівником Офісу президента України — новини, які були актуальні 25 червня.
21:15
Борг під контролем: Мінфін залучив ОВДП на 7,5 мільярда
За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики, 25 червня до бюджету України залучено 7,5 мільярда гривень (за офіційним курсом НБУ).
20:59
Більше половини українців за двомовність радіо і ТБ – опитування
Понад 50% українців підтримують мовлення на телеканалах та радіостанціях російською та українською, але при цьому хочуть, щоб українська переважала.
20:40
Клімкін просить G20 натиснути на РФ для звільнення моряків
Міністр закордонних справ Павло Клімкін звернувся до міністрів закордонних справ країн "Великої двадцятки" та Євросоюзу з проханням тиснути на РФ під час саміту в Осаці для звільнення українських моряків.
20:24
"Укрзалізниця" до Дня Конституції додала 4 поїзди
"Укрзалізниця" призначила 4 додаткові поїзди у Львів, Дніпро, Суми та Вінницю у День Конституції та вихідні після свята.
19:59
Prozorro через суд оскаржує висновки державного аудиту, який виявив порушення
До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ДП "Прозорро" до Рахункової палати України щодо скасування окремих висновків Рішення за результатами аудиту ефективності використання та розпорядження майном.
19:44
фотоУ Києві пікетують посольства країн, що зняли санкції з РФ у ПАРЄ
У Києві пікетують посольства країн, що підтримали рішення про повернення представників РФ у Парламентську асамблею Ради Європи.
19:24
Глава МЗС Німеччини нагадав Росії про гроші для Ради Європи, але забув про Україну
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у своїй офіційній заяві щодо членства РФ у Раді Європи закликав РФ якнайшвидше сплатити свій членський внесок в організацію та уникнув згадки про дії РФ щодо України.
19:10
Президент України поїде в Канаду
Президент Володимир Зеленський на початку липня відвідає Канаду.
18:57
ЄБРР може дати "Нафтогазу" €60 мільйонів кредиту на закупівлю газу
Європейський банк реконструкції і розвитку може надати НАК "Нафтогаз України" 60 мільйонів євро для фінансування закупівлі природного газу по імпорту.
18:51
Архієпископ Євстратій: Філарета обробляють кремлівською пропагандою
Архієпископ ПЦУ Євстратій Зоря побоюється, що світогляд почесного патріарха Філарета формують молоді люди інформацією "з кремлівським душком".
18:40
Конституційний суд задовольнив скаргу Савченко
Конституційний суд за скаргою Надії Савченко визнав неконституційним положення Кримінального процесуального кодексу, за яким її арештували.
18:37
Гривня на міжбанку застигла в очікуванні
25 червня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,18 - 26,20 гривні за долар.
18:07
Порошенко назвав головних опонентів на виборах: він "тримав їх під плінтусом"
Екс-президент Петро Порошенко, який очолює "Європейську солідарність" заявив, що основними опонентами його партії на дострокових парламентських виборах будуть опозиційні сили "Опозиційний блок" і "Опозиційна платформа – За життя".
18:01
Держкомтелерадіо не пустив з РФ книгу про вікінгів
Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення не дозволив ввезти з РФ іще дві книги у зв’язку з пропагандою держави-агресора.
17:42
S&P знизило рейтинг Ferrexpo Жеваго через підозри у відмиванні грошей
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's Global Ratings знизило рейтинг британської компанії з активами в Україні Ferrexpo plc. зі "стабільного" на "негативний" через триваючі розслідувань щодо пожертвувань компанії в благодійний фонд Blooming Land і пов'язаних з цим репутаційних ризиків.
17:28
Росія може відправити "депутатів" Криму в ПАРЄ
Віце-спікер Держдуми Петро Толстой, який очолює російську делегацію в ПАРЄ, заявив, що цілком ймовірно, що так звані депутати окупованого Криму братимуть участь в засіданнях асамблеї в складі делегації Росії.
17:25
Доповіді ПАРЄ щодо повноважень росіян готуватимуть проукраїнські депутати
Моніторинговий та регламентний комітети Парламентської асамблеї Ради Європи призначили доповідачів, що готуватимуть проект рішення по оскарженню повноважень російської делегації.
17:20
РФ відмовляється виконувати рішення трибуналу і відпускати українських моряків
У Кремлі заявляють, що питання про долю затриманих в Керченській протоці українських моряків перебуває за межами юрисдикції Міжнародного трибуналу ООН з морського права.
17:13
У Польщі пояснили Лаврову, чому росіян не запросять на 80-річчя початку Другої світової
Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров у ході травневих переговорів з польським колегою Яцеком Чапутовичем підняв питання відсутності запрошення для Росії на вересневі меморіальні заходи до 80-річчя початку Другої світової війни.
16:59
документАдвокат Порошенка опублікував заяву на Портнова і висловив претензії до ДБР
Адвокат колишнього президента Петра Порошенка Ігор Головань заявив, що твердження  екс-заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про те, що правоохоронні органи відмовились реєструвати заяву проти нього - неправдиві.
16:51
Шматки мосту на Осокорках упали на автівку: ремонт зірвався ще рік тому
У бюджеті Києва ще восени 2018 року не знайшлося коштів на ремонт шляхопроводу біля станції метро "Осокорки", уламки якого 24 червня 2019 року обвалилися на автомобіль.
16:45
ІнфографікаНад мером Одеси навис довгий строк за гратами: прокурори просять 12 років
Прокурори просять суд ув'язнити мера Одеси Геннадія Труханова на 12 років в межах справи заводу "Краян", його спільників на 7-11. Інфографіка
16:42
Зеленський призначив Богдана і Ко в ОПУ
Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив положення про Офіс президента України та видав низку кадрових указів у зв'язку з реорганізацією своєї адміністрації.
16:14
Клімкін просить не вважати Зеленського чи Порошенка винуватцем програшу в ПАРЄ
Рішення про повернення російської делегації до ПАРЄ було прийняте до президентських виборів в Україні.
16:08
ФотоСуд зняв браслет з фігуранта великої афери, бо "посилює хвороби" – ЦПК
Апеляційний суд дозволив гендиректору компанії "Укрбуд Девелопмент" Олегу Майбороді не носити електронний браслет, оскільки він нібито має несумісні з пристроєм хвороби. Фото
16:07
"Київський бронетанковий" спростовує, що купував свої ж запчастини
ДП "Київський бронетанковий завод" заявляє, що не купував своїх же запчастин за завищеними цінами та називає інформацію "Наших грошей", опубліковану напередодні, брехливою.
16:01
"Слуга народу" поскаржилася МВС і ГПУ на кандидатів-"клонів"
Представники партії "Слуга народу" Олександр Качура та Вадим Галайчук звернулися до Міністерства внутрішніх справ із заявою про кримінальне правопорушення щодо реєстрації в одномандатних округах кандидатів, які незаконно використовують бренд політсили у виборчій кампанії.
16:00
Дії Франції з повернення Росії відгукнуться всій Європі – Клімкін
Сприяння французького головування в Раді Європи поверненню російської делегації до Парламентської асамблеї РЄ ще відгукнеться всій Європі.
16:00
У Мінську кажуть, що помилування українського "шпигуна" відкладається
Остаточне рішення в питанні помилування українського журналіста Павла Шаройко, засудженого в Білорусі за шпигунство на 8 років позбавлення волі, відкладено.
15:34
Українці назвали, які передачі вважають найнебезпечнішими на ТБ
Більшість українців вважають, що реаліті, ток-шоу та серіали можуть мати найбільший потенційно небезпечний вплив на аудиторію, передусім дитячу.
15:34
Cпадкоємиця Disney та Сорос виступили за податок на багатство у США
Група найбагатших американців, серед яких відомий інвестор і мільярдер Джордж Сорос, оприлюднила відкритий лист до кандидатів у президенти США на виборах 2020 року, закликавши їх запровадити податок на багатство.
15:19
ФотоСБУ провела спецоперацію із захоплення одіозного бізнесмена
Слідчі СБУ 19 червня провели спеціальну операцію із затримання сумнозвісного одеського бізнесмена Араіка Амірханяна, якого підозрюють у низці тяжких злочинів. Фото
15:18
відеоМаріупольцю повідомили підозру за провокативні дописи в Одноклассниках
"Агітатор нав’язував користувачам соцмереж прокремлівський погляд на події в Україні, маніпулював суспільною думкою, насамперед напередодні виборів до Верховної Ради для просування вигідних для РФ кандидатів", – заявляє СБУ. Відео.
14:52
Українці витратять на відеоігри понад 200 мільйонів доларів – аналітики
Кількість геймерів в Україні в 2019 році збільшиться до 15,5 мільйона осіб, а сумарний річний дохід галузі відеоігор зросте до 203 мільйонів доларів.https://www.epravda.com.ua/rus/news/2019/06/25/649063/
14:38
В суд пішла справа ватажка "самооборонців", які захоплювали українські кораблі в Криму
Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників незаконного збройного  формування "Рубеж".
14:32
Тимошенко дала поради Зеленському щодо ПАРЄ: на все є 24 години
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що протягом доби президент Володимир Зеленський має переконати ключових лідерів Європи не повертати російську делегацію до Парламентської асамблеї Ради Європи.
14:30
Голова МЗС Німеччини привітав повернення Росії до ПАРЄ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас привітав рішення про повернення делегації РФ до Парламентської асамблеї Ради Європи.
14:19
Суд Австрії дозволив екстрадицію Фірташа до США
Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США.
14:06
У Молдові спробували виправдати голос за повернення РФ до ПАРЄ
Міністр внутрішніх справ Молдови Андрій Нестасе заявив, що проголосувати за повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи було нелегко, але "ПАРЄ може позитивно вплинути на всі держави".
14:02
Кремль радий "перемозі здорового глузду" в ПАРЄ і "повний терпіння" щодо Криму
Дмитро Пєсков про рішення ПАРЄ, яке дозволяє Росії повернутися до участі в органі: "Йдеться не про дипломатичну перемогу Москви, йдеться про перемогу здорового глузду, бо Парламентська асамблея Ради Європи не може повноцінно працювати без участі в ній російської делегації".
14:01
ФотоФіларет створив синод КП з єпископів під санкціями
Київський патріархат створює власний синод з п'яти єпископів, яким напередодні помісна Православна церква України заборонила священнослужіння. Фото
13:25
Кличка врятували з палаючої яхти на Мальорці
Боксера Володимира Кличка врятувала пожежна частина Мальорки, неподалік від якої спортсмен відпочивав на орендованому судні разом із друзями та родичами.
13:23
Майже половина українців за автономію окупованого Донбасу
49,5% жителів України готові підтримати рішення про надання автономії у складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей заради припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту.
13:12
Більшість українців виступають за прямий діалог з РФ – соцопитування
40,4% українців вважають, що президент країни, безумовно, повинен піти на прямий діалог з Російською Федерацією заради встановлення миру на сході країни, 30% вважають, що він радше повинен піти на такі переговори.
13:08
фото, відеоГлава АП Богдан засвітився в офшорах, які відмили сотні мільйонів – ЗМІ
Керівник Адміністрації президента Андрій Богдан причетний до офшорів, які провернули кілька кредитних афер на сотні мільйонів гривень, має маєток в Конча-Заспі та багато землі у Київській області.
13:01
фотоУ Богдана Хмельницького в Кривому Розі відпала рука
У рідному місті президента Володимира Зеленського Кривому Розі від пам'ятника гетьману Богдану Хмельницькому відпала права рука. Фото.
12:50
З жовтня 1, 2 та 5 копійок виведуть із обігу
Монети 1, 2 та 5 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та будуть виведені з обігу з 1 жовтня 2019 року.
12:47
На Донбасі ворог стріляє з гранатометів: є поранені
У зоні проведення операції Об’єднаних сил противник відкривав вогонь із гранатометів: двоє українських військових дістали поранення, ще двох травмовано.
12:41
фотоУ жовтні НБУ введе банкноту у тисячу гривень
Національний банк з 25 жовтня введе в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень.
12:34
"Не змерзніть": Синоптик попередила про похолодання в Україні
У найближчу добу в Україні ще триматиметься спекотна і суха погода, після чого температура почне поступово падати і з п'ятниці знизиться до +18+23 градусів.
12:30
Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї
Українська делегація у ПАРЄ офіційно оголосила про рішення зупинити роботу в Асамблеї на знак протесту проти повернення делегації РФ.
12:30
Заяви Портнова про злочин: Порошенко завдав удару у відповідь
За фактом завідомо неправдивих повідомлень колишнього заступника глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова про нібито вчинення злочинів п'ятим президентом Петром Порошенко зареєстровано кримінальне провадження.
12:23
Вибори в Раду: з'явився свіжий рейтинг партій
Українці, які визначилися і точно підуть голосувати на позачергових виборах, готові провести до Верховної Ради 5 партій.
12:21
Зелений тариф для наземних домашніх сонячних електростанцій планують скасувати з 2020 року
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, не встановлюватиме "зелений" тариф новим домашнім сонячним електростанціям, панелі яких розташовані не на дахах будинків, з 1 січня 2020 року.
12:03
Луценко про рішення ПАРЄ: Ніхто не захищатиме німу малоросію
Українське суспільство і органи влади повинні домагатися посилення санкцій проти Росії, адже ніхто у світі не захищатиме німу малоросію.
11:58
фотоДемарш у Страсбурзі: Україна призупиняє участь у роботі ПАРЄ
Українська делегація вирішила зупинити роботу у Парламентській асамблеї Ради Європи на знак протесту проти рішення про знищення санкційного механізму.
11:57
фотоНа суд по екстрадиції Фірташа в Австрії приїхав Льовочкін
Верховний суд Австрії 25 червня почав засідання, на якому вирішить, чи має український олігарх Дмитро Фірташ бути екстрадований до США, на засіданні присутній нардеп, член партії "Опозиційна платформа – За життя" Сергій Льовочкін.
11:52
"Розчарований": Зеленський відреагував на рішення ПАРЄ про повернення Росії
Президент Володимир Зеленський розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи затвердити без обмежень повноваження делегації Російської Федерації.
11:35
Вартість ремонту станції метро в Києві збільшили на 50%
Київська міська державна адміністрація перезатвердила робочий проект капітального ремонту станції метро "Святошин".
11:33
Бойка намагаються зняти з виборів через суд
У Шостий апеляційний адміністративний суд надійшла вимога скасувати реєстрацію Юрія Бойка кандидатом у народні депутати за списком "Опозиційною платформи - За життя".
11:23
В АП пояснили, як слова Порошенка потрапили у промову Зеленського
У промові президента Володимира Зеленського під час виступу в Брюсселі були використані тези і висловлювання Петра Порошенка, названі "відвертим плагіатом", через стереотипні підходи неназваних державних службовців і використання ними наявних напрацювань.
11:22
Україна та Грузія оскаржили повноваження російської делегації у ПАРЄ
Парламентська асамблея Ради Європи розпочала процедуру оскарження повноважень російської делегації на вимогу представників кількох національних делегацій.
11:18
фотоНа полігоні Дніпропетровщини підстрелили підлітка
У понеділок неподалік навчально-тренувального полігону у селі Партизанське Дніпропетровської області 15-річний підліток отримав вогнепальне поранення в стегно.
11:13
відеоГриценко натякнув на співпрацю з Зеленським роликом про Путіна
Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко оприлюднив відео, де допомагає президенту Володимиру Зеленському виграти в шахи  у президента РФ Володимиром Путіна.
11:12
Росія подала заявку на підтвердження своїх повноважень в ПАРЄ
Російська делегація у вівторок подала заявку на підтвердження своїх повноважень в Парламентській асамблеї Ради Європи.
10:42
Насалик звільнив директора шахти, який відмовився працювати з сусідом Кропачова – ЗМІ
Олексій Райчев замінив Сергія Сівцова на посаді голови комісії реорганізації ДП "Шахта ім. Сургая". Про це йдеться у наказі міністра енергетики та вуглепрому Ігоря Насалика.
10:31
Порошенко про рішення ПАРЄ: Раніше ми таких ударів не пропускали
Колишній президент Петро Порошенко заявив,що рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи, яке запускає механізм повернення російської делегації, перший серйозний дипломатичний удар по Україні за останні п'ять років.
10:23
Дзвінки про мінування хочуть спершу перевіряти на фейковість
Міністерство внутрішніх справ хоче переглянути алгоритм дій поліції під час реагування на дзвінки про мінування, зокрема, спочатку перевіряти, чи це не "фейк".
09:58
Климпуш-Цинцадзе: ПАРЄ відкрила "скриню Пандори" заради грошей Росії
Після повернення російської делегації до ПАРЄ її пленарні сесії стануть схожими на засідання Радбезу ООН, де постійно звучать маніпуляції і пропаганда Москви.
09:42
відеоВипускники академії Нацгвардії розважалися під "Офицеры, россияне"
У Харкові випускники Академії Національної гвардії на випускному танцювали під пісню російського співака Олега Газманова "Офіцери", яка оспівує російських офіцерів. Відео.
09:31
Доба в ООС: окупанти били 44 рази, двоє поранених
24 червня збройні формування Російської Федерації 44 рази порушили режим припинення вогню, з них 15 разів – зі зброї, забороненої Мінськими угодами, двоє українських військових отримали поранення.
09:19
Гривня продовжує впевнено зміцнюватися
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 7 копійок, встановивши його на 25 червня на рівні 26,19 гривні.
08:58
відеоПрикордонники затримали росіянина, який їхав воювати за "ЛНР"
23 червня прикордонний наряд відділу "Марківка" затримав чоловіка з військовим квитком. Той розповів, що планував вступити до незаконних збройних формувань та "воювати за Росію проти США". Відео, фото.
08:33
Рада Європи вже не матиме старої ролі – МЗС про повернення росіян до ПАРЄ
МЗС України вважає, що схвалена ПАРЄ резолюція, що відкриває шлях поверненню делегації РФ, є неприпустимою поступкою Москві, яка з 2014 року здійснює збройну агресію проти України, грубо порушуючи норми і принципи міжнародного права, у тому числі Статуту Ради Європи.
07:41
Політв'язень Бекіров "практично нічого не їсть" в СІЗО Сімферополя – адвокат
Кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого в окупованому Криму ФСБ РФ звинувачує у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухівки, "практично нічого не їсть, побоюючись "стрибка" рівня цукру в крові.
07:18
Рішення ПАРЄ: Українська делегація допускає можливість призупинення участі в асамблеї
Після повернення повноважень делегації РФ в ПАРЄ українська делегація може призупинити свою участь в асамблеї.
06:26
У Facebook не знайшли "жодних доказів" втручання РФ у референдум щодо Brexit
Керівництво компанії Facebook заявило, що внутрішнє розслідування не виявило "жодних доказів" втручання Росії у хід референдуму щодо Brexit у червні 2016-го за допомогою соцмережі.
05:48
Рішення ПАРЄ про повернення Росії: які країни проголосували "за"
За резолюцію про зміну санкційного режиму та повернення РФ до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу проголосували 118 депутатів, 62 - проголосували проти, 10 - утримались.
03:54
У Білому домі підтвердили намір Трампа обговорити Україну під час зустрічі з Путіним
Президент США Дональд Трамп має намір зустрітися з президентом РФ Путіним під час саміту G20 у Японії, щоб обговорити низку питань регіональної безпеки, у тому числі ситуацію в Україні.
02:56
Геращенко про рішення ПАРЄ: Гроші виявилися важливішими за принципи
Перший віце-спікер Верховної Ради та член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявила, що ті 118 політиків, які голосували за повернення Росії в ПАРЄ, тепер "несуть відповідальність за вбивства українців на Донбасі і в Криму, за знущання над політв'язнями".
02:15
ЦВК вдруге відмовила Онищенку у реєстрації кандидатом в нардепи
Центральна виборча комісія повторно відмовила нардепу-втікачу Олександру Онищенку у реєстрації кандидатом на виборах в Раду.
01:52
Рішення ПАРЄ: механізм санкцій скасований, Росія може повертатися
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про зміну санкційного механізму, у якій запросила Росію для повернення до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу.
01:27
Трамп ввів санкції проти верховного лідера Ірану
Президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження нових санкцій проти Ірану. Під санкції потрапляють верховний лідер Ірану аятола Алі Хаманеї та інші керівники країни.
00:52
Аласанія звільнився з посади голови правління Суспільного до офіційного поновлення
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) звільнився з посади. За його словами, він ухвалив таке рішення, щоб виконати закон, бо рішення суду про скасування його звільнення Наглядовою радою НСТУ ще не набрало чинності.
00:28
Україна веде активні переговори з МВФ щодо нової програми — Маркарова
Україна веде активні переговори з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми фінансування.
00:14
ЦВК зареєструвала ще 722 кандидатів у Раду
Центральна виборча комісія на засіданні 24 червня зареєструвала 722 кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах: 170 - балотуються у порядку самовисування, 552 - висунуті політичними партіями.
Реклама: