26 жовтня 2020

Архів

Публікації

Інвестиції для трьох морів: що отримала Україна від талліннського саміту Тримор'я

І хоча політичного сигналу Київ так і не почув, ухвалені у Таллінні рішення дали старт фактичній участі України у роботі Тримор'я.

За кулісами "5 питань від президента". Розповідь "волонтера" про опитування Зеленського

Щоб побачити кухню "5 питань" зсередини, журналістка УП влаштувалась туди інтерв'юером. Точніше, "волонтером", як їх називають організатори. Розповідаємо про шлях "волонтера" в одному з районів Києва від початку і до кінця.

Педофіли проти Трампа: як безглузда теорія змови стає козирем президента США

Послідовники QAnon вірять, що Дональд Трамп веде таємну війну з "глибинною державою", члени якої займаються сексуальним насильством над дітьми і поклоняються сатані.

Рада Нацбанку: "Троянський кінь" чи наглядач за фінансовим спокоєм

Заяви про емісію гривні, "мирова" з олігархом Ігорем Коломойським та догани членам правління Нацбанку. Останнім часом Рада НБУ продукує навколо себе лише скандали. Хто стоїть за органом, від якого залежить фінансова стабільність країни?

Як досліджують ПЛР-тести на коронавірус. ФОТОекскурсія лабораторією

У яких умовах працюють лаборанти, які досліджують ПЛРи, скільки етапів проходить від збору слизу до отримання результату "позитивний-негативний" та від чого залежить швидкість дослідження тесту – у фоторепортажі з лабораторії.
Вибори

Перша поразка Зеленського. Як пройшли вибори у Києві

"Українська правда" традиційно стежила за тим, як проходять вибори у столиці та за роботою штабів головних кандидатів у мери. 
Колонки

Дякую! Чотири спостереження після місцевих виборів

Наука, ув’язнена в уста політиків, або як подолати комунікаційний бар'єр

Як врятувати осінні канікули

Конкурентоздатність чи новий порядок: чому Україні потрібна політика CO₂

Увага на деталі: як майбутній президент США змінить відносини з Україною

Конституційний Суд може скасувати Антикорсуд. Розповідаємо, чим це загрожує

Новини
22:51
відеоТихановська про страйк: Я вірю, що це лише початок
Білоруський опозиціонер Світлана Тихановська звернулася до людей, які підтримали страйк в країні, та заявила, що влада Олександра Лукашенка відповість репресіями.
22:27
AstraZeneca каже про схожу реакцію на вакцину серед молоді та старших людей
Вакцина від COVID-19, яку розробляє AstraZeneca при Університеті Оксфорду, викликає схожу імунну реакцію у молоді та людей похилого віку, і серед старших побічні реакції стаються рідше.
21:54
У Єгипті на українську сім’ю напала акула: дитині не врятували руку
У Єгипті під час снорклінгу на відпочинку від нападу акули серйозно постраждала українська родина.
21:29
ОАСК наказав посунути Ситника з посади через рішення КС
Окружний адмінсуд Києва ухвалив викреслити з державного реєстра інформацію про Артема Ситника як директора Національного антикорупційного бюро
21:15
Новини економіки: аудит Верховної Ради, виплати Раді НБУ
21:03
фотоВенедіктова "підганяє" НАБУ та САП з посадкою топ-корупціонерів
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела нараду з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником та в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максимом Грищуком, на якій наголосила на необхідності притягнення до відповідальності топ-корупціонерів.
20:32
документКатастрофічна ситуація з COVID-19 в Криму: Меджліс звернувся до ООН та ОБСЄ
У Меджлісі кримськотатарського народу закликали ОБСЄ та ООН відвідати анексований Росією Крим через "катастрофічну епідеміологічну ситуацію, викликану високим темпом зростання захворюваності COVID-19"
20:14
Новини 26 жовтня: страйк у Білорусі, опитування Зеленського
У Білорусі по всій країні почалися страйки через ультиматум Лукашенку, "Слуги народу" показали попередні результати опитування Зеленського, — актуальні новини 26 жовтня.
20:08
фотоУ Польщі учасники протестів проти заборони абортів блокують вулиці низки міст
У Польщі продовжилися протести проти рішення Конституційного суду про посилення законодавства про аборти.
19:55
Офіційний курс: гривня зміцнилась до євро, але ослабла до долара
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 5 копійок, встановивши його на 27 жовтня на рівні 28,34 гривні.
19:42
Бойовики порушили "тишу" біля Мар’їнки
Від початку 26 жовтня у смугах відповідальності наших бригад зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, неподалік Мар’їнки противник відкрив кілька черг зі стрілецької зброї.
19:27
"Доступні кредити 5-7-9%": Обсяги позик перевищили 11,5 мільярдів
У рамках держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки за останній тиждень видали 270 кредитів на загальну суму 756 млн грн.
19:03
Україна заборонила в'їзд двом угорським високопосадовцям
Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах.
18:51
Синоптики показали погоду до кінця жовтня
В Україні у вівторок, 27 жовтня, збережеться суха погода, температура повітря вдень становитиме 12-17°; у південній частині – до 20° тепла.
18:40
Засудженого на 12 років кримського ексдепутата Ганиша звільнили через тяжку хворобу
Засудженого до 12 років позбавлення волі за державну зраду екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша звільнили від покарання, з огляду на хворобу, що загрожує його життю.
18:33
НБУ може у грудні знизити облікову ставку до 5,5% – прогноз J.P. Morgan
Нацбанк України може у грудні 2020 року знизити облікову ставку до 5,5%, йдеться у прогнозі аналітиків J.P. Morgan.
18:14
відеоNASA виявило воду на освітленій сонцем стороні Місяця
Під час досліджень Місяця за допомогою літаючого інфрачервоного телескопа SOFIA на її повернутій до Землі стороні вперше в історії зафіксовані сліди води.
17:57
З початку року декретні виплати зросли на 14,5%
За підcумками 3 кварталів 2020 року середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України зріс на 14,5% порівняно з тим же періодом минулого року.
17:48
Правозахисники повідомляють про понад 200 затриманих у перший день страйку в Білорусі
Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше 210 затриманих у перший день страйку, до якого закликала опозиціонерка Світлана Тихановська після закінчення терміну ультиматуму, за яким самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко мав піти у відставку.
17:46
КДБ Білорусі заявив, що знайшов у діях протестуючих "акти тероризму"
Начальник відділу слідчого управління КДБ Костянтин Бичек заявив, що "екстремістські дії" протестуючих можна кваліфікувати як акт тероризму.
17:28
Онлайн-бізнес: Попри пандемію 74% підприємців будують плани - опитування
4% підприємців на OLX відкрили магазин під час карантину, при цьому в онлайн-продажі найчастіше йдуть, щоб отримувати додатковий дохід і працювати з будь-якої точки, попри пандемію 74% опитаних підприємців будують плани.
17:15
Нардеп від "Слуги Народу" складає мандат, щоб очолити ОТГ на Івано-Франківщині
Депутат-мажоритарник Верховної ради від "Слуги Народу" Зіновій Андрійович складе свої повноваження, щоб очолити Надвірнянську Окружну територіальну громаду.
17:08
Як використають опитування Зеленського: Корнієнко пророкує скорочення Ради
Фракція партії "Слуга народу" планує використати відповіді виборців на "5 питань від президента" у своїй законотворчості, скорочення кількості народних депутатів можуть розглянути ще на цій сесії, заявив голова партії Олександр Корнієнко.
17:03
Укртрансбезпеки за тиждень нарахувала понад 2 мільйона плати за перевантаження
За останній тиждень Укртрансбезпеки разом із Нацполіцією перевірили 20 тисяч транспортних засобів - порушення виявили у 306 авто.
16:50
Дати проведення вступної кампанії 2021: коли розпочнуться вступні іспити та завершиться прийом
У Міністерстві освіти та науки затвердили нові умови прийому на навчання у вищі навчальні заклади у 2021 році.
16:38
В Європарламенті підготували новий санкційний список з 86 чиновників Білорусі
Група Європейської народної партії, найбільша у Європарламенті, підготувала список з майже 90 білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікації виборів і порушення прав людини, щодо яких ЄС, на її думку, має ввести санкції.
16:37
Гривня на закритті міжбанку ослабла
26 жовтня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,34 - 28,35 гривні.
16:37
Рахункова палата завершила перший аудит Верховної Ради: що він показав
Перший з моменту незалежності аудит Верховної Ради охоплював період з 2013 по 2019 роки: за цей час було використано 7,7 мільярдів з держбюджету та майже 114 мільйонів з місцевих.
16:32
ЦВК допускає, що другий тур виборів мерів може пройти в грудні
Центральна виборча комісія вважає, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як очікується, а в грудні у зв'язку з можливими судовими розглядами.
16:31
За 9 місяців держбюджет зведено з дефіцитом в 82 мільярди
За 9 місяців 2020 року (січень - вересень) держбюджет України зведений з дефіцитом 81,725 млрд грн, у тому числі дефіцит загального фонду становив 93,59 млрд грн.
16:31
КС заслухав висновок науковця про незаконність ВАКС і "забув" іншу думку його колег 
Співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка дійшли висновку, що створення Вищого антикорупційного суду є законним. Водночас, Конституційний Суд, розглядаючи це питання, заслухав їхнього колегу, який заявив протилежну думку.
16:30
Платіжна система Paypal розпочне операції з криптовалютами
Компанія Paypal зробить можливим зберігання, купівлю та продаж таких криптовалют як Bitcoin, Ethereum, Litecoin та Bitcoin cash - ціни на них вже зросли на ринках.
16:05
ОАСК повернув Черновецькому позов про визнання російської мови державною
Окружний адміністративний суд міста ухвалив повернути ексмеру Києва Леоніду Черновецькому позовну заяву щодо статусу російської мови.
16:03
ОБСЄ: вибори в Україні пройшли без порушень, але "ЗЕ-опитування" підіграло "слугам"
У бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини вважають, що виборчий процес на місцевих виборах в Україні пройшов спокійно і був добре організований, але опитування президента створило перевагу для "Слуги народу".
15:38
Трамп висміяв Байдена, який назвав його Джорджем
Президент США Дональд Трамп у понеділок висміяв свого суперника на президентських виборах Джо Байдена, який в неділю помилково назвав його Джорджем.
15:37
Віддалений і змішаний режим роботи стає "новою нормою", але є проблеми зі згуртованістю - дослідження
Керівники та працівники компаній не хочуть повертатися до колишніх способів ведення бізнесу після закінчення пандемії, але через відмову від роботи в офісі з 9 до 18 багато команд відчувають себе менш згуртованими.
15:31
На окрузі Ляшка-Гунька зберігається інтрига, порахували вже половину голосів
Після опрацювання 51,25% бюлетенів на 208-му окрузі на довиборах до Верховної Ради з мінімальним відривом перемагає Анатолій Гунько від "Слуги народу", Олег Ляшко відстає на 166 голосів.
15:19
Опитування президента організовувала компанія "Зе медіа", що спеціалізується на кіно
Партія "Слуга народу" найняла компанію "Зе медіа" для проведення опитування щодо 5 питань президента Володимира Зеленського в день місцевих виборів 25 жовтня.
15:18
За 5 років українці інвестували у сонячні панелі близько 560 мільйонів євро
Ринок "зеленої" енергетики зростає: у третьому кварталі 2020 року ще майже 2 тисячі домогосподарств встановили сонячні панелі потужністю 53 МВт.
15:17
У Парижі затримали крадія, який хотів винести з Лувру скульптуру
У Парижі затримали молодого чоловіка за спробу крадіжки з музею Лувру скульптури, яку він мотивував прагненням "повернути Африці вкрадене у неї".
15:14
Порошенко порадів за Кличка і сказав, що "ЄС" перемогла на виборах в Київраду
Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив, що втішений результатом Києва Віталія Кличка на виборах мера Києва.
15:11
Антикорсуд відмовився взяти Януковича під варту у справі щодо Межигір'я
Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Володимир Воронько відмовився взяти експрезидента України Віктора Януковича під варту у справі щодо Межигір’я.
14:50
Начальник Генштабу каже, що його хочуть умисно "очорнити"
Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив про "сплановану інформаційну кампанію з метою дискредитації керівництва ЗСУ".
14:47
Якщо ви здорові, не потрібно ходити до стоматолога щопівроку: дослідження
Для дорослих, які не потребують екстреної стоматологічної допомоги, достатньо відвідувати стоматолога раз в два роки.
14:47
"Нафтогаз" у жовтні підняв ціну на газ для виробників тепла на 24%
У жовтні 2020 року оптова ціна на газ для виробників теплоенергії, яким постачається газ у рамках ПСО, становить 5374,1 грн за тисячу кубомертів (без урахування ПДВ та витрат на транспортуваня), ціна у жовтні порівняно з минулим місяцем зросла на 24%.
14:39
інфографікаУ МВС назвали найбрудніший регіон на виборах
За спостереженнями і статистикою міністерства внутрішніх справ найбільше правопорушень під час виборів виявили у Київській області.
14:38
"Укртранснафта" запустить збудовану понад 10 років тому ділянку нафтопроводу "Дружба"
"Укртранснафта" введе в експуатацію ділянку виносу нафтопроводу "Броди-Держкордон" (МН "Дружба"), збудовану понад 10 років тому з метою підвищення рівня техногенно-екологічної безпеки експлуатації нафтотранспортної системи України.
14:29
Суд зобов’язав КМДА добудувати житловий комплекс Войцеховського
Суд зобов’язав Київську міську державну адміністрацію завершити будівництво житлового комплексу "Деміївський квартал" у зв’язку з неспроможністю забудовника продовжувати будівництво.
14:22
На Полтавщині створили "фейкову" виборчу дільницю: тепер буде покарання
За фактом створення у селі Соснівка Сумської області "фейкової" виборчої дільниці відкрите кримінальне провадження і будуть висунуті підозри.
14:16
У підкупі виборців підозрюють спостерігача ексмера Києва Омельченка - джерело
Правоохоронці повідомили про підозру у підкупі виборців спостерігачу на місцевих виборах у Києві.
14:12
Як і коли можна змінити власне ім'я та перелік цікавих варіантів від українців
Жінки майже вдвічі частіше змінюють свої імена.
14:09
У Білорусі затримали поета: стояв у "ланцюзі солідарності"
У Білорусі затримали поета і барда Едуарда Акуліна, який раніше брав участь у "ланцюзі солідарності" проти фальсифікації виборів.
14:00
інфографіка"Слуги народу" показали попередні результати опитування Зеленського
Партія "Слуга народу" оприлюднила попередні результати "загальноукраїнського" опитування "5 питань від президента" за результатами обробки 74% анкет. Інфографіка.
13:47
МЗС викликало посла Угорщини після звинувачень у втручанні в українські вибори
У понеділок, 26 жовтня, до МЗС України запросили посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто для вручення йому ноти протесту. 
13:45
Діти і COVID-19: безсимптомні мають менше вірусу, але все залежить від часу тестування
Діти, які не мають симптомів захворювання, насправді переносять менше вірусу, аніж ті у котрих хвороба проявляється.
13:44
Менше 40% коштів вкладників банків гарантуються Фондом
Гарантіями Фонду гарантування вкладів фізичних осіб покривається 222,8 мільярда гривень із 567,4 мільярда гривень вкладів у банках-учасниках ФГВФО, або близько 39%.
13:43
Напередодні матчу ЛЧ на COVID захворіли двоє топ-гравців "Динамо"
Напередодні матчу другого туру групового раунду Ліги чемпіонів з "Ференцварошем" у двох гравців київського "Динамо" виявили COVID-19.
13:36
списокУ Львівську міськраду проходять 5 партій і серед них немає "Слуги народу" - ЗМІ
П'ять партій долають прохідний бар'єр на виборах до Львівської міської ради за результатами підрахунку 79% протоколів, на виборах до обласної ради - дев'ять.
13:32
В ЄС працюють над новими санкціями проти Лукашенка
В Європейському Союзі триває обговорення нових санкцій проти самопроголошеного президента Білоруса Александра Лукашенка та його режиму.
13:28
Більше 47 тисяч: Раді НБУ не урізали виплат під час карантину
Закон, відповідно до якого розмір зарплат та інших виплат держслужбовців та посадовців державних компаній на час карантину обмежувався 10 мінімальними зарплатами, не поширювався на членів Ради Національного банку.
13:22
Зеленський вимагає достовірної статистики по COVID
Президент Володимир Зеленський вимагає достовірної статистики щодо коронавірусу – зокрема, щодо тих, хто захворів і хто одужав.   
13:12
СБУ затримала бойовика, який з 2015 року воював за "ЛНР"
На Луганщині затримали бойовика так званої "ЛНР", який перебував в українському розшуку за підозрою в участі у терористичній організації.
13:09
"Постав запитання міністру": в Кабміні анонсували новий формат
В уряді хочуть налагодити публічну комунікацію з урядовцями і пропонують новий формат.
13:07
Другі тури виборів у різних містах можуть відбутися в різні дати - ОПОРА
Повторне голосування за лідерів перегонів на місцевих виборах у великих містах може відбутися в різні дати, але в межах трьох тижнів від моменту встановлення результату голосування 25 жовтня.
12:55
Транспортне держпідприємство оштрафували на 7 мільйонів за монополію
Антимонопольний комітет визнав підприємство-балансоутримувача під’їзних колій у Вінницькій області монополістом та наклав штраф у розмірі понад 7 мільйонів гривень.
12:53
Путін висунув умову нерозгортання ракет у європейській частині Росії
Президент Росії Владімір Путін заявив про готовність не розгортати в європейській частині країни ракети 9М729 за умови зустрічних кроків з боку країн НАТО.
12:52
Неурядові організації виступили проти того, щоб інститут НАНу надавав допомогу хворим з COVID-19
Перепрофілювання на COVID-19 профільного закладу для лікування хворих на туберкульоз в Україні буде злочином.
12:22
Кабмін призначив тимчасового керівника Архітектурно-будівельної інспекції
Кабінет міністрів призначив тимчасово виконуючою обов'язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Ірину Король.
12:16
Вибори у Харкові: Кернес готує фото, відео і планує повернутися додому
У Харківській міськраді повідомили, що чинний мер Харкова Геннадій Кернес перемагає на місцевих виборах-2020 і з цього приводу готує фото, відеоролик і планує повернутися додому.
12:16
фотоНа Харківщині побили колишнього міністра
У місті Люботин Харківської області двоє невідомих напали і побили колишнього міністра аграрної політики Ігоря Швайку.
12:15
ВОЗ: Після антирекорду кількість захворілих на COVID у світі почала падати
Число нових випадків заражень коронавірусів COVID-19 по всьому світу в неділю знизилося до 438 633 після суботнього антирекорду.
11:56
5 питань: ОПОРА каже, що Зеленський приховано агітував і зазіхнув на науку
Громадянська мережа "ОПОРА" констатує, що президент Володимир Зеленський зловживав адміністративним ресурсом і приховано агітував за партію "Слуга народу" опитуванням "5 питань від президента", а також намагався підмінити ним репрезентативні опитування.
11:55
Українські підприємства збільшили виробництво соняшникової олії
Виробництво рафінованої соняшникової олії у вересні становило 60 тисяч тонн - це на 2 тисячі тонн більше у порівнянні з вереснем 2019 року.
11:47
У Сирії в результаті російських авіаударів по військових таборах загинули 34 людини
Російські літаки завдали авіаударів по військових навчальних таборах на північному заході Сирії, в результаті чого загинули 34 людини.
11:47
Грузинський сервіс прокату електросамокатів розпочав роботу в Києві
З жовтня у центрі столиці почали працювати електричні самокати грузинського сервісу Scroll.
11:44
Росія не може залишити без уваги страйки в Білорусі – Пєсков
У Кремлі заявляють, що Росія не може залишати без уваги страйки на білоруських підприємствах, бо через взаємозв'язок економік двох країн для РФ є важливим питання їх ритмічного і надійного функціонування.__
11:32
ОПОРА про вибори: Загальна оцінка позитивна, але проблеми були
518 інцидентів було зафіксовано в день голосування, станом на день голосування відкрито 159 проваджень, складено 324 адміністративних протоколи: частина кримінальних проваджень стосується неправомірної вигоди виборцям.
11:24
відеоМВС Білорусі каже про понад 500 затриманих на протестах у неділю
У Білорусі 25 жовтня на акціях протесту на підтримку "народного ультиматуму" Лукашенкові затримали понад півтисячі осіб.
11:20
Екснардеп, який сидів за вбивство, виграв вибори – ВВС
Ексдепутат Верховної Ради Віктор Лозінський, якого засуджували до 15 років ув'язнення за вбивство, переміг у виборах голови об'єднаної територіальної громади поруч з місцем убивства у Кіровоградській області.
11:16
Курс валют на 26 жовтня: міжбанк, готівковий та "чорний" ринки
26 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,31 - 28,33 гривні.
11:16
Нафта дешевшає третій день поспіль
Ціни на нафту продовжують падати й досягли найнижчого рівня з початку жовтня.
11:11
Синоптики обіцяють комфортні градуси майже без дощу
Найближчої доби над територією України збережеться помірно тепла і переважно суха повітряна маса.
11:03
Стало відомо, коли оприлюднять результати опитування від Зеленського
Результати всенародного опитування від президента Володимира Зеленського, яке здійснювали в день місцевих виборів біля виборчих дільниць, оприлюднять 26 жовтня увечері.
10:52
Зеленського закликають до негайної ліквідації ОАСК – петиція
Президента Володимира Зеленського просять невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.
10:32
Які спеціальності потребують ЗНО з української мови та літератури – МОН
Цьогоріч школярі матимуть змогу здавати два види зовнішнього незалежного оцінювання з української мови.
10:27
Скандальний екснардеп заявив про перемогу на виборах глави ОТГ
Колишній народний депутат Богдан Дубневич заявив про перемогу на виборах голови Солонківської об'єднаної територіальної громади на Львівщині.
10:26
МОЗ витратить 19 мільйонів на ремдесивір, попри підозру в його неефективності
ДП "Медичні закупівлі України" Міністерства охорони здоров’я 22 жовтня уклало угоду з пакистанською компанією "BF Biosciences Limited" про закупівлю препарату ремдесивір на суму 19,33 млн грн.
10:23
Рожкова відреагувала на рішення НБУ забрати в неї ключові повноваження
Позбавлення першої заступниці голови Національного банку Катерини Рожкової повноважень з регулювання банківської сфери створює загрози для прийняття регулятором неупереджених рішень.
10:08
фото, відеоУ Білорусі по всій країні почалися страйки через ультиматум Лукашенку
У Білорусі почалися страйки на заводах, протестують студенти - вночі закінчився строк ультиматуму, який опозиціонер Світлана Тихановська висунула самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку.
09:51
Явка 36,88%: на місцеві вибори прийшли 10,5 млн українців
Явка виборців на місцевих виборах в Україні 25 жовтня склала 36,88% - за результатом опрацювання 100% інформації з усіх областей України.
09:50
На виборах до Сейму Литви перемогла проукраїнська опозиція
У другому турі виборів до литовського Сейму більшість отримала опозиційна консервативна партія Союз Вітчизни - Литовські християнські демократи. Тепер вони сформують правлячу коаліцію.
09:49
У Києві понад 3 сотні хворих на COVID і 15 смертей за добу
За добу 25 жовтня у столиці лабораторно підтвердили 308 нових випадків захворювання на коронавірус, 15 хворих померли.
09:34
"Сбербанк" хоче стягнути з заводу “Укроборонпрому” 500 мільйонів
Господарський суд міста Києва прийняв позовну заяву "дочки" російського "Сбербанку" в Україні до Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" про стягнення заборгованості у розмірі близько 500 мільйонів гривень.
09:33
В Італії вперше понад 20 тисяч випадків коронавірусу за добу
В Італії продовжує зростати кількість інфікованих коронавірусом, і в неділю число нових випадків вперше перевищило 20 тисяч за один день.
09:28
Азербайджан узяв під контроль кілька сіл і місто в Карабасі
Армія Азербайджану взяла під свій контроль місто Губадли і низку сіл в Нагірному Карабасі.
09:27
Арабська компанія відновила польоти в Україну
Авіакомпанія Air Arabia відновила польоти в Україну, виконавши перший рейс за маршрутом Шарджа (ОАЕ) - Київ.
09:11
оголошенняНаціональний виноробний форум переноситься на наступний рік
Проведення VI Національного виноробного форуму переноситься на наступний рік. Таке рішення було ухвалене на нараді організаторами форуму.
08:53
Олегу Ляшку дихає в потилицю "слуга народу" на виборах до Ради
У Бахмачі на окрузі №208 за першість на довиборах до Верховної Ради змагаються кандидат від партії "Слуга народу" Анатолій Гунько та лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.
08:51
Степанов вважає, що критика української вакцини – це комплекс національної меншовартості
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що люди, які критикують українського кандидата у вакцини та проведені дослідження, страждають комплексом національної меншовартості.
08:29
Партія Меркель відмовилась від особистого голосування за нового лідера через коронавірус
Правляча німецька партія Християнських демократів (ХДС) прийняла рішення не проводити з'їзд за особистою участю делегатів для вибору нового лідера.
08:21
Гривня знизилася до долара та євро
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 26 жовтня на рівні 28,29 гривні.
08:18
В Україні нові карантинні зони: хто потрапив до "червоної"
В Україні з 26 жовтня набрали чинності нові карантинні зони, столиця все ще залишається у помаранчевій.
07:50
У день виборів виявили менше випадків захворювання на COVID - 5,4 тисячі
За добу 25 жовтня в Україні діагноз COVID-19 підтвердився у 5 426 осіб, 73 пацієнти померли, 1 029 хворих одужали, було госпіталізовано 736 людей.
07:47
У Ла-Манші британський спецназ штурмував захоплений танкер
Підрозділ військово-морського спецназу Великої Британії штурмував нафтовий танкер в протоці Ла-Манш через захоплення корабля.
07:35
фотоНа Вінниччині двоє молодиків напали на виборчу комісію
У Тульчині на Вінниччині поліція затримала двох зловмисників, які вчинили напад на дільничну виборчу комісію та намагались заволодіти виборчою документацією.
07:15
Азербайджан та Вірменія звинуватили одне одного в порушенні третього перемир’я
Вірменія та Азербайджан звинуватили одне одного в порушенні перемир’я, досягненого за посередництва США, яке мало почати діяти 26 жовтня. 
07:05
У Франції новий антирекорд: 52 тисячі інфікованих за добу
У Франції за останні 24 години було виявлено понад 52 000 нових випадків коронавірусу, у результаті чого загальна кількість інфікованих людей зросла до 1 138 507 з початку пандемії.
07:00
Головні новини неділі і ночі: екзит-поли щодо виборів та опитування Зеленського
В найбільших містах вже відомі попередні результати виборів, "5 питань від президента" проігнорувала третина виборців – новини, які були актуальні 25 жовтня. 
06:20
Окупанти порушили "тишу" біля Авдіївки – ООС
25 жовтня збройні формування РФ один раз порушили режим припинення вогню біля Авдіївки. 
05:21
На Буковині черговий антирекорд нових заражень COVID-19
25 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 323 випадки захворювання на коронавірус – це найбільший показник в області за час пандемії.
04:14
За минулу добу на коронавірус захворіли ще 400 тисяч осіб
24 жовтня коронавірус підтвердили у майже 405 тисяч осіб, загалом у світі вже 43,3 млн випадків захворювання.
03:23
Через два тижні після презентації на кордоні викрили першу контрабанду iPhone 12
Прикордонники Львівського загону викрили невеличку партію незадекларованих iPhone 12. 
02:41
Під час протестів у Білорусі затримали близько 300 осіб
Під час акцій "Народного ультиматуму" у Білорусі, за даними правозахисників, затримали 290 осіб.
01:53
Кличко може виграти у першому турі – ЗМІ
Чинний мер Києва Віталій Кличко може здобути перемогу у виборах міського голови у першому турі.
01:22
Вірменія та Азербайджан знову домовились про перемир’я в Карабаху
Вірменія та Азербайджан вчергове домовились про припинення вогню в Нагірному Карабаху, яке має почати діяти із понеділка 26 жовтня. 
00:33
Потягом із Луганщини за 500 грн їхали голосувати на Київщину: поліція викрила чергову "карусель"
Силовики затримали групу осіб, які звозили людей із Луганщини для участі у голосуванні за конкретного кандидата на Київщині.
23:52
Львів’яни вирішили, що буде другий тур – Садовий про результати виборів
Чинний мер Львова та лідер першого туру виборів на цю ж посаду Андрій Садовий сподівається перемогти у другому турі, куди він вийшов разом із кандидатом від "Європейської солідарності" Олегом Синюткою. 
23:23
Філатов закликає центральну владу не тиснути на місцеве самоврядування
Чинний мер Дніпра та лідер виборчих перегонів за цю посаду Борис Філатов звернувся до центральної влади та "монобільшості" з проханням почати дослухатись до місцевого самоврядування та не порушувати їх права. 
Реклама: