27 травня 2021

Архів

Публікації

Проблеми, як в Україні: чи здатний ЄС захистити реформу судочинства в Грузії

Чи здатний ЄС переконати країни, навіть ті, які прагнуть членства, провести реальну судову реформу? Саме тому нинішні події у Грузії вкрай важливі й для України.

Лист читачам

26 травня я передала право власності на "Українську правду" Томашу Фіалі. Я знаю його як людину демократичних поглядів і близьких мені цінностей.

Шахта розбрату: чим небезпечна суперечка між Польщею та Чехією

Суперечка навколо копальні "Турув" може стати великою проблемою для польської влади: вона вже заявила про відмову виконувати рішення Суду ЄС.

Сторіччя Андрія Сахарова та Україна: із архівів КДБ про "головного дисидента і агента ЦРУ"

21 травня виповнилося 100 років від народження Андрія Сахарова – радянському вченому, фізику-ядерщику і людині, яка ще за життя стала одним із головних символів дисидентського руху в СРСР.

Чому українські військові йдуть з армії. Інтерв'ю з морпіхом, керівником фонду "Повернись живим" Тарасом Чмутом

За останні декілька тижнів ми багато чули, що біля кордонів України накопичуються угруповання російських військ. Саме тому питання про те, що відбувається з українським військом, є надто важливим.

Інтерв'ю, що призвело до трагедії: чому BBC звинуватили у смерті принцеси Діани

Новий, і дуже потужний скандал у Британії. Знову в центрі уваги – королівська родина, проте цього разу йдеться про події, що сталися два з половиною десятиріччя тому.
інтерв'ю

Правозахисниця Паліна Бродік: Можна говорити, що Україна свідомо спонсорує Лукашенка

Окрім пояснень про неефективність блокування неба, у розмові з УП Паліна Бродік окреслює важливість Романа Протасевича для режиму Лукашенка, оцінює значення нововведених санкцій від ЄС та пояснює, чому підтримки України наразі замало. І чому ця підтримка взагалі повинна бути.
Колонки

Ціни на руду б'ють рекорди: чи надовго і що виграє Україна?

Сурогатне материнство в Україні. Юрист пояснює факти і спростовує міфи

Як змінюється ринок рієлторських послуг в умовах пандемії

"Будьмо, гей!": фільм, який розпочинає діалог про гідність в українському суспільстві

Матеріалізація символічного насильства

Виклики шахрайства для казино в Україні

Нове реаліті-шоу Зеленського-Єрмака: що не так з призначенням Вітренка?

Новини
23:58
Міська лікарня Ужгорода закриває COVID-відділення: немає кого лікувати
У міській лікарні Ужгорода немає потреби у відділення для лікування хворих на коронавірус, оскільки кількість пацієнтів із важким перебігом хвороби зменшилась, а тому із червня відділення планують закривати. 
23:34
Примусова посадка літака у Мінську: ICAO проведе розслідування
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) вирішила провести розслідування примусової посадки літака Ryanair в Мінську для затриманням двох пасажирів: опозиційного журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги. 
23:01
Колесніков заперечив придбання кондитерської фабрики в РФ
Колишній народний депутат та власник кондитерської компанії "Конті" заперечив придбання російської фабрики "Красная заря".
22:36
До Протасевича пустили адвоката
До захопленого у Мінську опозиційного журналіста Романа Протасевича пустили адвоката Інесу Аленську, проте вона не може повідомити в якому статусі перебуває її підзахисний.
22:17
Новини економіки: деталі закону про олігархів, річний тариф на газ у Києві
Про закон про олігархів. Згідно проєкту закону "Про олігархів", який незабаром повинні зареєструвати у Верховній Раді, олігархи визначатимуться за трьома критеріями – таких осіб зобов’яжуть подавати декларації, заборонять брати участь у великій приватизації та володіти медіа.
22:05
Брехати як дихати: ZN відповіло ОП на звинувачення після статті про "деолігархізацію"
Редакція видання ZN.UA заявила, що реакція радника голови ОП Михайла Подоляка на статтю про законопроєкт про олігархів не змусить журналістів видати своє джерело та попросили не дякувати, якщо після їх матеріалу якість документу покращиться. 
21:51
У Європарламенті пропонують назвати іменем Протасевича вулиці з посольствами Білорусі
У середу делегація румунської партії USR PLUS в Європарламенті запропонувала представникам держав-членів Європейського Союзу в Брюсселі скоординовану акцію разом з мерами всіх столиць ЄС щодо назви іменем Романа Протасевича всіх вулиць посольств Білорусі.
21:30
Венедіктова каже, що Козак не в Білорусі
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що підозрюваний у державній зраді народний депутат від "ОПЗЖ" Тарас Козак не перебуває в Білорусі на лікування, про що раніше сказав його друг, також фігурант кримінального провадження, Віктор Медведчук. 
21:13
Новини 27 травня: неявка Порошенка на допит, деталі законопроєкту про олігархів
Порошенко проігнорував допит в СБУ: помчав "назустріч сонцю", З’явилися деталі законопроєкту Зеленського про олігархів, — актуальні новини 27 травня.
21:01
Глави МЗС країн ЄС розглянуть участь у саміті "Кримської платформи" – Боррель
Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки заявив, що глави МЗС країн ЄС погодились розглянути участь у саміті "Кримської платформи" цього літа.
20:46
Суд відмовив у стягненні 670 мільйонів з бюджету Києва
Суд скасував рішення суду першої інстанції, відповідно до якого зі столичного бюджету мали стягнути 670 мільйонів гривень на користь комерційної структури за нібито реконструкцію Харківської площі.
20:34
В ОП назвали "фантазіями" текст законопроєкту про олігархів, опублікований в ЗМІ
В Офісі президента заявили, що опублікований редакцією ZN.UA зміст законопроєкту про олігархів не відповідає тексту, який підготували в ОП. 
20:11
Пістолети та набої, затримані румунами на кордоні з Україною, не є контрабандою – джерело
Вантажівка з пістолетами та набоями, затримана на румунському кордоні, слідувала в Україну транзитом із Туреччини, а її вміст не є контрабандою.
20:10
Туреччина змусила союзників по НАТО пом’якшити позицію щодо Білорусі – ЗМІ
Туреччина примусила союзників НАТО представити більш м’яку офіційну реакцію на примусову посадку літака Ryanair в Білорусі.
19:59
Вірменія пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні з Азербайджаном
Прем’єр Вірменії Нікол Пашинян виступив з офіційною пропозицією розмістити міжнародних спостерігачів на вірменсько-азербайджанському кордоні.
19:56
Перша ліцензована компанія почала видобуток бурштину на Рівненщині
Компанія ТОВ "Центр "Сонячне ремесло", що входить до Concorde Capital Ігоря Мазепи, розпочала видобуток бурштину-сирцю на родовищі біля Володимирця Східного на Рівненщині – це перша компанія, що отримала для цього усі необхідні ліцензії.
19:38
ВідеоУ столиці сталася масштабна ДТП: дісталось вантажівкам Нацгвардії
На Бориспільському шосе в Києві сталася ДТП за участі п’яти вантажівок, у двох з яких перебували бійці Нацгвардії, одного водія госпіталізували
19:09
Прем'єр Словаччини відвідає Україну 28 травня
Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер у п'ятницю прибуде в Київ з офіційним візитом.
19:08
Офіційний курс: гривня зміцнилась
Національний банк посилив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 28 травня на рівні 27,53 гривні.
19:05
Прокурори Молдови попросили Україну допомогти в розслідуванні викрадення Чауса
Молдовські прокурори звернулася до українських колег за правовою допомогою в розслідуванні викрадення екссудді Миколи Чауса.
19:04
Заборона імпорту електроенергії з Білорусі та РФ прискорить євроінтеграцію – Галущенко
Заборона на імпорт Україною електроенергії з Білорусі та Російської Федерації до 1 жовтня 2021 року прискорить інтеграцію України до європейської енергосистеми ENTSO-E.
19:00
Ляшко скасував наказ Степанова про скандальну Наглядову раду для "Медзакупівель"
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко скасував наказ свого попередника Максима Степанова, яким той призначив до Наглядової ради ДП "Медичні закупівлі" сумнівних осіб. 
18:45
відео, фотоПутіну показали макет військового музею-велетня, що побудують під Москвою
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу показав президенту Росії Володимиру Путіну макет найбільшого в країні музею збройних сил у формі величезної зірки, який планують побудувати під Москвою. Площа - майже 150 тисяч квадратних метрів.
18:39
Нацрада оштрафувала "112 Україна", "НАШ" і NEWSONE за мову ворожнечі і Азарова в ефірі
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканали "112 Україна", "НАШ" і NEWSONE за мову ворожнечі в ефірі.
18:28
Болгарія оновила умови в'їзду для українців з 1 червня
Міністерство охорони здоров’я Болгарії оновило рішення щодо тимчасової заборони в’їзду на територію країни, згідно з яким з 1 червня до 31 липня дозволено в’їжджати громадянам України на певних умовах.
18:16
Нардепів просять вплинути на хаотичну забудову
Міністерство культури та інформаційної політики разом із рядом ОДА, представниками місцевої влади та іншими просять народних депутатів невідкладно розглянути законопроекти про протидію хаотичній забудові.
18:14
фотоНазвали ім’я хмельничанина, якого вбив снайпер на Донбасі
У зоні проведення операції об'єднаних сил від кулі снайпера загинув військовий родом з Хмельниччини Максим Польовий.
17:54
Гривня зміцніла на закритті міжбанку
27 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,50 - 27,52 гривні.
17:42
оновленоРосія продовжує штрафувати соцмережі – тепер TikTok, Twitter та Google
Суд в Москві в четвер визнав TikTok винним у невидаленні "забороненого контенту із закликами до участі в неузгоджених акціях".
17:36
"Конті" Колеснікова купує кондитерську фабрику в РФ – ЗМІ
Юридична фірма "Юнайтед партнерс", яка діє в інтересах українського виробника кондитерських виробів "Конті", стала переможцем торгів з продажу майна кондитерської фабрики "Красная заря" (Іваново, РФ).
17:36
Окупанти не дотримуються умов розведення військ на трьох ділянках – ООС
Російські окупанти систематично порушують умови та порядок розведення сил на ділянках "Станиця Луганська", "Золоте" та "Петрівське". 
17:35
Контррозвідка СБУ затримала в Києві злочинця з Молдови
Контррозвідники Служби безпеки України виявили та затримали у Києві громадянина Молдови, який незаконно перетнув державний кордон України та переховувався від кримінального переслідування правоохоронців цієї держави.
17:26
фотоФіскали обшукують ще одне комунальне підприємство Києва
Співробітники податкової проводять обшуки в офісному приміщенні КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва".
17:21
"Енергоатом" готовий судитися з РФ за втрачені у Криму активи
У травні 2021 року "Енергоатом" спрямував повідомлення про виникнення спору до Російської Федерації щодо втрачених у Кримі активів, зокрема Донузлавську вітроелектростанцію, яка наразі знаходиться на тимчасово окупованій території.
16:50
Мінсоцполітики відновило роботу сервісу для подання документів на субсидії онлайн
Мінсоцполітики заявило про відновлення роботи електронного сервісу для подання документів на призначення житлової субсидії в онлайн-режимі.
16:38
Олена Притула пояснила, чому продала УП: Щоб злетіла, як ракета
Олена Притула пояснила, що продала "Українську правду" Томашу Фіалі для кращого майбутнього видання і щоб воно "злетіло, як ракета".
16:34
Ексглава КС Тупицький через ВАКС домігся "зарплатної" справи проти Головатого
Звільнений указом президента голова Конституційного суду Олександр Тупицький повідомив, що НАБУ зобов’язали відкрити кримінальне провадження щодо його заступника Сергія Головатого.
16:29
"Укрзалізниця" домовилася про перенесення терміну погашення боргу "Сбербанку"
"Укрзалізниця" домовилася щодо зміну графіку погашення заборгованості перед "Сбербанком", що дозволить УЗ збалансувати навантаження на ліквідність компанії.
16:28
Сміття, яке мігрувало по Тисі до Угорщини, має румунське походження – екоінспекція
За результатами спільної експертизи природоохоронних органів України і Угорщини, 80% сміття, яке потрапило по річці Тиса до Угорщини, має румунське походження.
16:24
Вчені розповіли про ймовірну причину тромбозів після щеплень проти COVID-19 та як їх уникнути
Німецькі вчені вважають, що з'ясували причину утворення тромбів, пов'язаних з вакцинами проти коронавірусної хвороби виробників AstraZeneca і Johnson&Johnson.
16:23
фотоБойовики "відкрили справу" проти Протасевича, звинувачують в особливо тяжких злочинах
Так звана "генеральна прокуратура ЛНР" повідомила про "порушення справи" проти затриманого в Білорусі Романа Протасевича, який працював журналістом і висвітлював війну на Донбасі в складі "Азова".
16:21
Санкції ЄС проти Білорусі можуть стосуватись калію, нафти та фінансових трансакцій
Євросоюз може запровадити санкції проти білоруського калію, а також проти нафтового та фінансового сектора країни в якості покарання за примусову посадку авіарейсу Ryanair в Мінську.
16:12
Голова НБУ розповів, коли система електронних платежів запрацює у режимі 24/7
Система електронних платежів Нацбанку запрацює у цілодобовому режимі до кінця 2022 року.
15:58
Волинські депутати просять заборонити "ОПЗЖ" та "Партію Шарія"
Депутати Волинської обласної ради просять заборонити діяльність політичних сил "ОПЗЖ" та "Партії Шарія". 
15:56
фотоЕкоактивіста посадили під нічний домашній арешт через історію з хабарем
Виконувачу обов’язків директора Голосіївського парку Андрію Хрутьбі обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, під судом відбулася акція на його захист. Фото, відео.
15:48
Українців попереджають про погіршення погоди
Синоптики і рятувальники попереджають про погіршення погодних умов.
15:43
Іран на 4 місяці забороняє майнінг криптовалют через дефіцит електроенергії
Іран на 4 місяці заборонив майнінг криптовалют, оскільки це призвело до незапланованих відключень електроенергії в низці міст.
15:37
фотоУ Кривому Розі неповнолітній підпалив свою вагітну дівчину  
У середу 26 травня 17-річний мешканець Кривого Рогу облив легкозаймистою речовиною та намагався заживо спалити свою 21-річну вагітну співмешканку.
15:31
фотоРумунські прикордонники знайшли 2850 одиниць зброї та боєприпаси у вантажівці, яка їхала в Україну
Румунські прикордонники затримали на кордоні з Україною вантажівку із 2850 одиниць зброї та боєприпасів.
15:28
Суд виправдав суддю, САП оскаржуватиме
Суд виправдав судді Господарського суду Харківської області, яку підозрюють у передачі компанії арештованого газу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура збирається цей вирок оскаржити.
15:13
інфографікаУ МОЗ назвали кількість українців, які скаржилися на побічні ефекти після вакцинації
Після імунізації майже 1 мільйона українців на несприятливі події поскаржилися менше 1% вакцинованих.
14:51
Уже є секунданти: Милованов викликав журналіста на дебати через історію з "Укроборонпромом"
Радник голови ОП та президент Київської школи економіки Тимофій Милованов викликав на дебати журналіста Юрія Бутусова, котрий звинуватив його у хабарництві через історію з тим, що "дочка" Укроборонпрому замовила у КШЕ дослідження на 1,68 млн за день до призначення Милованова в концерн.
14:49
фото, відео У Києві знову прорвало тепломережу: на дорозі яма, рух перекрили
На вулиці Антоновича поблизу метро "Либідська" у Києві прорвало тепломережу, у зв’язку з чим утворилася яма на дорозі, рух транспорту перекрито.
14:36
Ворожий снайпер вбив українського військового на Донбасі
27 травня російсько-окупаційні війська прицільно обстріляли позиції українських захисників неподалік населеного пункту Новотошківське та вбили військового ЗСУ.
14:35
Польща поділиться з Грузією вакциною від коронавірусу
Польща пообіцяла поділитися з Грузією вакциною від коронавірусу.
14:33
Україна висунула підозру раднику міністра оборони Росії
Українська прокуратура повідомила колишньому командувачу Південного військового округу ЗС РФ Олександру Галкіну, який зараз обіймає посаду радника міністра оборони Росії, про підозру в пособництві окупації Криму та підбурюванні до державної зради українських морських піхотинців у 2014 році.
14:26
інфографікаЗ'явились деталі законопроєкту Зеленського про олігархів – ЗМІ
Редакція ZN.UA ознайомилася із текстом проєкту закону "Про олігархів" і дійшла висновку, що з ним не все гаразд.
14:20
Мінцифри запустило тест на цифрову грамотність для держслужбовців
Міністерство цифрової трансформації презентувало національний тест на цифрову грамотність для державних службовців, який запуститься на порталі "Дія. Цифрова освіта".
14:14
НАБУ та САП оголосили підозру брату Каськіва
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру рідному брату ексголови Держінвестпроекту Владислава Каськіва – Олександру.
14:12
ЄС закликав Росію звільнити усіх незаконно засуджених бранців Криму
Європейський Союз закликав Росію негайно і беззастережно звільнити кримського татарина Еміра-Усейна Куку, а також усіх затриманих і засуджених в Криму з порушенням міжнародного права.
14:02
Річний тариф: найбільший постачальник газу в Києві оприлюднив ціну
Компанія "КиївГазЕнерджи" - найбільший постачальник природного газу в Києві - встановила ціну населення у рамках річного тарифу в розмірі 8,7 грн/куб. м.
13:52
"Ненависть до Росії оповила очі": Кремль відреагував на слова Дуди
Кремль відповів на слова президента Польщі Анджея Дуди, який назвав Росію "не нормальною країною, а країною-агресором", що йому та іншим польським політикам "ненависть оповила очі".
13:38
Дія.City: ІТ-бізнес підтримує податкові ставки фінального законопроєкту
ІТ-бізнес підтримує податкові ставки, що увійшли до фінального варіанту законопроєкту щодо спеціального податкового режиму Дія.City, таке навантаження зможе стимулювати розвиток ІТ-сфери й надалі.
13:23
У Порошенка пояснили, чому він проігнорував допит СБУ
Адвокат Ігор Головань заявив, що п’ятий президент, нардеп Петро Порошенко не з’явився на допит до СБУ через те, що його не проінформували у передбаченому законом порядку.
13:17
Лувр очолила жінка вперше за 228 років існування музею
Один з найвідоміших і найбільш відвідуваних музеїв світу - паризький Лувр - вперше за 228-річну історію очолить жінка.
13:06
картаОстанні дні травня будуть з дощем, градом і грозами
Найближчої доби в Україні очікується нестійка погода – на заході переважатиме прохолодне повітря, а на півдні й сході країни буде спека.
13:02
На стадіоні у Львові відкриють центр вакцинації від COVID-19
На стадіоні "Арена Львів" відкриють перший в Україні центр вакцинації для населення, яке зареєструвалося через додаток "Дія".
12:54
Щоб уникнути переслідувань: "Відкрита Росія" заявила про самоліквідацію
У РФ рух "Відкрита Росія" припиняє свою діяльність і закриває всі відділення в регіонах, щоб уникнути можливого переслідування членів.
12:51
Tesla вивчає можливість купівлі заводу з виробництва чипів – FT
Американський виробник електрокарів Tesla вивчає можливість купівлі заводу з виробництва мікросхем - власний завод допоможе компанії подолати наслідки глобального дефіциту чипів.
12:46
Естонія приєдналася до країн, які більше не прийматимуть рейси "Белавіа"
Естонія припиняє приймати рейси білоруської державної авіакомпанії "Белавіа" у своїх аеропортах.
12:39
Чоловіка, який погрожував підірвати банк у центрі Києва, примусово лікуватимуть
Громадянина Узбекистану, який погрожував підірвати банк у центрі Києва у серпні 2020 року, відправили на примусове лікування.
12:36
Цьогоріч на велику приватизацію виставлять сім об’єктів – Шмигаль
Віднедавна в Україні розблокована велика приватизація – прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цьогоріч планується виставити на аукціони 7 об’єктів.
12:33
У Києві на COVID захворіли ще 454 людини, одужали в 7 разів більше
У Києві за минулу добу, 26 травня, зафіксували 454 випадки інфікування коронавірусом, від коронавірусної хвороби COVID-19 померли 11 людей, одужали 3 196 жителів столиці. 
12:10
фотоПорошенко проігнорував допит в СБУ: помчав "назустріч сонцю"
Народний депутат Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у "справі Козака-Медведчука" 27 травня.
12:00
Глава МЗС Литви: Лукашенко відкрито погрожує нашій країні наркотиками і нелегалами
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко погрожує наркотиками та нелегальними мігрантами, і це подальша ескалація, яку влаштовує його режим.
12:00
Через закрите небо ЄС "Белавіа" скасовує рейси у 8 країн
Білоруська авіакомпанія "Белавіа" заявляє про вимушене скасування з 27 травня рейсів у 8 країн.
11:58
В Україну привезли вакцину Johnson&Johnson, але для вакцинації працівників приватної компанії
В Україну привезли вакцину проти коронавірусної хвороби Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson, щоб вакцинувати працівників приватної компанії.
11:54
Лещенко пропонує для стабілізації знизити ставку ПДВ до 14% на всю групу сільгосптоварів
Міністр агрополітики Роман Лещенко заявив, що потрібно знизити до 14% ставку ПДВ на всю групу сільгосптоварів, щоб стабілізувати інфляцію.
11:43
Кравчук: Мінськ не може бути майданчиком для переговорів по Донбасу
Глава української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявляє, що Мінськ більше не може бути майданчиком для перемовин щодо вирішення ситуації на Донбасі через дії режиму Олександра Лукашенка.
11:34
Зняту з Ryanair росіянку правозахисники визнали політв’язнем
Правозахисники визнали Софію Сапегу, яку в Білорусі зняли з літака Ryanair разом із опозиційним журналістом Романом Протасевичем, і ще чотирьох людей політв'язнями у зв'язку з інформацією про взяття під варту через мітинги.
11:27
Закрили справу проти Тупицького за конфлікт інтересів і неповну декларацію
Суд закрив справу про можливий конфлікт інтересів і недекларування майна звільненим головою Конституційного Суду Олександром Тупицьким. 
11:19
фотоУ Туреччині третій тиждень шукають альпіністку з Одеси, яка зникла після сходження
У Туреччині триває третій тиждень пошуків української альпіністки Яни Кривошеї, яка зникла після сходження і не виходить на зв’язок з початку травня.
11:05
фотоНа Широкому Лані випробовують САУ "Богдана"
На полігоні "Широкий Лан" почалися випробування 155-мм самохідної артилерійської установки "Богдана", з неї вже здійснено понад 50 пострілів. Фото.
11:05
Курс валют на 27 травня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
27 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,54 - 27,56 гривні.
11:03
Азербайджан пояснив захоплення шести вірменських військових
Азербайджан заявив, що захоплені вірменські військові зайшли вглиб території Азербайджану у складі двох диверсійно-розвідувальних груп, тому були роззброєні та затримані.
10:44
СБУ проведе антитерористичні навчання у столичному метро
У ніч з 27 на 28 травня Служба безпеки проведе планові антитерористичні навчання на об’єктах Київського метрополітену.
10:40
SpaceX вивела в космос ще одну партію супутників Starlink
Американська компанія Ілона Маска SpaceX вивела на орбіту 60 інтернет-супутників Starlink.
10:34
Литва закрила свій повітряний простір для авіакомпаній Білорусі
Уряд Литви заборонив заходити в повітряний простір країни білоруським авіаперевізникам.
10:33
В Україні запустили сервіс, який допоможе знайти найближчий пункт вакцинації проти COVID-19
В Україні створили інтерактивну карту вакцинації проти коронавірусної хвороби.
10:32
Окружний суд Києва відновив роботу: вибухівки не знайшли
27 травня Окружний адміністративний суд міста Києва відновив роботу після отримання повідомлення про замінування.  
10:18
Лещенко про відкриття ринку землі: У перші пів року економічний ефект буде мінімальним
Міністр агрополітики Роман Лещенко заявив, що з точки зору економіки ефект від запровадження ринку землі з 1 липня до кінця року буде мінімальним.
10:04
У Мінкульті пропонують пом'якшити карантинні вимоги для туризму і культури
Міністерство культури та інформаційної політики пропонує внести зміни до постанови уряду, пом'якшивши карантинні вимоги для культури і туризму.
10:01
фото Прокуратура заявляє, що спіймала на хабарі керівників "Конча-Заспи" і Голосіївського парку
Київська міська прокуратура заявляє про затримання на хабарі керівників лісопаркового господарства "Конча-Заспа" та парку "Голосіївський".
09:55
відеоЛітак Air France, який мав летіти в обхід Білорусі, не пустили до Москви
Французька авіакомпанія Air France в середу скасувала рейс Париж-Москва через відсутність дозволу на захід у повітряний простір Росії. Відео.
09:33
Міністр агрополітики обіцяє оприлюднити прізвища причетних до земельних махінацій
Міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що списки причетних до земельних махінацій оприлюднять за результатами незалежного міжнародного антикорупційного аудиту.
09:09
Лист про "бомбу" на Ryanair прийшов пізніше, ніж пілотам заявили про нього з Мінська – ЗМІ
Лист про нібито бомбу на борту рейсу Ryanair з Афін до Вільнюса, який використали як привід для посадки літака у Мінську, надійшов на електронну скриньку аеропорту вже після того, як білоруські диспетчери повідомили пілотам про замінування.
09:03
Кількість повністю щеплених проти COVID в Україні перевищила 100 тисяч
В Україні першу дозу вакцини проти коронавірусу отримали вже 992 189 осіб, обидві дози, необхідних імунізації, отримали 107 524 особи.
08:56
фотоВМС України спільно з Британією провели навчання у Чорному морі
Військово-морські сили України та Британії провели спільне тренування типу "PASSEX" у північно-західній частині Чорного моря.
08:35
2 мільйони українців одужали від COVID, 50 тисяч померли за час пандемії
За добу 26 травня в Україні зафіксували 3 509 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізували 1 402 особи, померли 183 хворих, одужали 16 867 осіб.
08:11
109 громадян повернулися до України з сектора Гази
В Україну у четвер вранці повернулися 109 громадян, які перебували в секторі Гази, де розгорівся збройний конфлікт.
08:00
Головні новини середи і ночі: новий власник УП, Facebook про Україну
Україна стала одним з найбільших постачальників дезінформації – про це свідчать дані Facebook, новим власником "Української правди" став Томаш Фіала  — актуальні новини 26 травня.
07:56
Окупанти 9 разів порушували “тишу”, українські військові стріляли у відповідь
26 травня окупанти на Донбасі 9 разів порушили режим припинення вогню.
07:35
В ООН подвоїли ймовірність, що світ перейде “температурну межу” за найближчі 5 років
Є 40% імовірності, що в найближчі п'ять років у світі стане так спекотно, що він тимчасово перевищить температурну межу, встановлену  Паризькою кліматичною угодою.
06:51
Україна — четверта в Європі за кількістю нових смертей від COVID-19
За добу 25 травня у світі зареєстрували 559 688 нових випадків COVID-19.
06:02
Facebook: Україна стала одним з найбільших постачальників дезінформації
Facebook назвав Росію, Іран, М'янму, США і Україну ініціаторами більшості операцій з дезінформації як всередині країни, так і за кордоном.
05:28
Президент і прем’єр Малі подали у відставку — два дні тому їх арештували військові
Ба Ндау та Моктар Уан, тимчасові президент і прем'єр-міністр Малі,  подали у відставку – за два дні після їхнього арешту військовими.
04:33
Французький міністр заявив про загрозу апартеїду в Ізраїлі, Нетаньягу відповів
Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу засудив міністра закордонних справ Франції Жан-Іва Ле Дріана за заяву, що Ізраїлю загрожує "тривалий апартеїд", якщо не буде палестинської держави.
03:47
На Нігері перевернулося судно, близько 140 людей зникли безвісти
Близько 140 людей зникли безвісти на північному заході Нігерії – після того, як перевантажений катер розколовся і затонув в річці Нігер.
02:42
Вперше суд зобов’язав приватну компанію скоротити викиди за Паризькою угодою
Компанія Shell повинна скоротити викиди CO2 на 45% (порівняно з 2019 роком) до кінця 2030-го – так постановив нідерландський суд.
01:40
Словаччина заборонила польоти білоруським авіакомпаніям
Словаччина заборонила білоруським авіакомпаніям використовувати свій повітряний простір та аеропорти.
01:03
Іспанська команда виграла Лігу Європи
Іспанський "Вільярреал" став переможцем Ліги Європи у сезоні 2020/2021. У фіналі іспанці у серії пенальті з рахунком 11:10 здолали англійський "Манчестер Юнайтед".
00:20
Безос влітку покине пост гендиректора Amazon
Засновник Amazon Джефф Безос офіційно піде з посади генерального директора компанії 5 липня.