24 травня 2021

Архів

Публікації

Балканський виклик для ЄС: чи готовий Брюссель конкурувати з РФ та Китаєм

Чи мають країни Західних Балкан європейське майбутнє? Неготовність ЄС говорити про перспективи членства призвела до суттєвого загострення відносин у цьому регіоні.

Тероризм від Лукашенка: чим загрожує диктатору Ryanair-конфлікт із Заходом

Якою стане реакція ЄС на безпрецедентний акт тероризму від білоруського режиму? І навіщо Лукашенку було йти на нове загострення із Заходом?

Коли потрібен шкільний психолог?

Сучасне освітнє середовище забезпечує всі необхідні умови для розвитку дитини, дбає про фізичний та психологічний комфорт. Яка роль тут належить шкільному психологу?

Історія ЛУНу: як стартап став найвідомішою компанією у сфері нерухомості

Криза – це можливості. Цю істину добре знають три студенти, які під час фінансової кризи 2008 року розробили агрегатор оголошень про нерухомість. Як створювався сайт, скільки за нього давали забудовники та які ще проєкти реалізовують його співзасновники?

Нефантастична історія: навіщо ЄС взявся за регулювання штучного інтелекту

Європейська комісія вже підготувала проєкт правил для регулювання штучного інтелекту (AI). Це перша у світі спроба комплексного врегулювання такої технології. Проте виникає запитання, чи не зарано починати втілювати у життя сюжети фантастичних книжок?

Між двох вогнів. Як розслідують вбивства силовиків на Майдані

"Українська правда" розповідає цю історію детальніше. Ми не збираємося виносити вироки і звинувачувати. Оцінювати дії людей під час революції складно. Вона сильно змінює умови, в яких перебувають люди, а значить і критерії оцінки.
Колонки

Енергія, що росте на полях

Як підкорити арабський ринок?

Бізнес та держава: Як будувати конструктивний діалог

Без(межний) Київ

Страждаєте від домашнього насильства? Ось де можна отримати допомогу в Україні

Фінсектор vs ритейл: хто переможе у боротьбі за розмір інтерчейнджу

Новини
23:45
Рішення саміту ЄС по Білорусі: нові санкції, заборона Белавіа та інше
Очільники держав та урядів Євросоюзу ухвалили політичне рішення про посилення тиску на самопроголошеного президента Александра Лукашенка.
23:32
ЄС підтримав заборону на польоти білоруським авіакомпаніям до Євросоюзу
Саміт Європейського Союзу підтримав рішення заборонити польоти білоруських авіакомпаній на територію ЄС та закликав всіх авіаперевізників уникати прольоту над територією Білорусі. 
23:09
ВідеоПро повернення контролю над "трубою": ЗМІ опублікували нові "плівки Медведчука"
Журналісти програми "Наші гроші" каналу Bihus.info представили другу частину так званих "плівок Медведчука", у яких йдеться про повернення контролю над частиною нафтопродуктопроводу "Самара" після націоналізації, який раніше неодноразово приписували одному із лідерів "Опозиційної платформи – За життя".  
22:24
Новини економіки: можливі санкції РНБО щодо "земельних махінаторів" та авіасполучення з Білоруссю
Про земельну реформу: Президент Володимир Зеленський підписав закон №2194 щодо проведення земельної децентралізації, а також заявив, що за часи мораторію на продаж землі деякі політики і бізнесмени вкрали у держави землю площею майже 2 півострови Крим.
22:21
Мінекономіки хоче вдвічі збільшити держдопомогу аграріям у 2022 році
Міністерство економіки подало пропозиції до Бюджетної декларації на 2022 рік щодо державної допомоги агросектору обсягом близько 8,5 млрд грн.
22:04
ВідеоБілоруські ЗМІ показали затриманого у Мінську журналіста Протасевича
На державному телебаченні Білорусі опублікували відео із затриманим у Мінську опозиційним журналістом Романом Протасевичем, той начебто "дає свідчення щодо організації масових заворушень у столиці". 
21:29
Вулицю в Анкарі назвуть іменем українського вченого
Вулицю в Анкарі, де розташоване посольство України, назвуть іменем українського вченого Агатангела Кримського.
21:13
Новини 24 травня: подробиці посадки літака в Мінську та реакція на цей інцидент 
У мережі з'явився фрагмент розмови диспетчера аеропорту Мінська з пілотом Ryanair, Зеленський доручив уряду зупинити авіасполучення з Білоруссю, — актуальні новини 24 травня.
21:09
Мінінфраструктури працює над припиненням авіасполучення з Білоруссю
Міністерство інфраструктури вже розробляє механізм припинення авіасполучення з Білоруссю, незабаром опублікує інформацію для пасажирів.
20:57
Україна перенаправить всі рейси в обхід Білорусі – Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна повністю припиняє авіасполучення з Білоруссю та відправлятиме всі рейси в обхід її повітряного простору. 
20:37
Лондон натякає на причетність РФ до подій з літаком Ryanair
Глава МЗС Британії заявив, що важко повірити, що Росія не причетна до ситуації з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair у Мінську, але Лондон поки не має чітких доказів участі Москви.
20:33
Офіційний курс: гривня зміцніла до долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 3 копійки, встановивши його на 25 травня на рівні 27,43 гривні.
20:22
ICAO екстрено збереться через ситуацію із літаком Ryanair в Білорусі
Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) терміново збереться через інцидент із літаком Ryanair FR4978, який Білорусь примусово посадила у своєму аеропорту. 
19:54
Швеція рекомендувала своїм авіакомпаніям не літати над Білоруссю
Транспортне агентство Швеції рекомендувало шведським авіакомпаніям не літати у білоруському повітряному просторі.
19:43
"Роснефть" відновила поставки дизпалива в Україну – ЗМІ
Компанія Socar New Enegry здійснила першу поставку дизпалива виробництва "Роснефти" в Україну.
19:31
СБУ шукає на Дніпропетровщині осіб, які придбали довідки про відсутність COVID 
Служба безпеки України заблокувала чергову схему видачі медичних довідок про фейкову відсутність коронавірусу в одному із медичних закладів Дніпропетровської області, наразі шукають тих, хто скористався "послугою".
19:05
Латвія висилає білоруських дипломатів у відповідь на аналогічний крок Мінська
МЗС Латвії оголосило про висилку білоруських дипломатів до нормалізації відносин у відповідь на дії Мінська, який оголосив про висилку латвійських дипломатів.
18:57
Білорусь висилає посла та весь персонал посольства Латвії в Мінську
Міністерство закордонних справ Білорусі вирішило вислати посла Латвії і співробітників посольства цієї країни через інцидент в Ризі, який офіційний Мінськ вважає образою білоруського державного прапора.
18:56
Земельна реформа збільшить ВВП на 1,5% – Милованов
Реалізація земельної реформи додасть у бюджети різних рівнів близько 2 млрд доларів або близько 1,5% ВВП.
18:28
Лондон заборонив "Белавіа" літати в Британію, вимагає у своїх перевізників уникати Білорусі
Міністр транспорту Британії Грант Шаппс сказав авіакомпаніям уникати повітряного простору Білорусі після примусової посадки пасажирського літака Ryanair у Мінську.
18:27
Власник Louis Vuitton і Dior cтав найбагатшою людиною світу – Forbes
Французький бізнесмен, гендиректор холдингу LVMH Бернар Арно став найбагатшою людиною світу із статками в 186,3 млрд дол - це на 300 млн дол більше, ніж у засновника Amazon Джеффа Безоса (186 млрд дол).
18:23
Кабмін збереться терміново: вирішуватимуть, як зупинити авіасполучення з Білоруссю
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль екстрено скликає позачергове засідання уряду для вирішення питання про заборону авіасполучення із Білоруссю. 
18:18
Вчені виявили, що COVID-19 у молодих людей збільшує ризик інших захворювань
Молоді люди після COVID-19 мають підвищений ризик розвитку нових захворювань.
18:11
За "Доступною іпотекою 7%" видали вже 305 кредитів на чверть мільярда
Станом на 24 травня банки видали 305 позик за програмою "Доступної іпотеки під 7%", їхня сума становить 253,9 мільйона гривень.
18:10
У Лукашенка придумали версію, що про бомбу у Ryanair написав ХАМАС
У міністерстві транспорту і комунікацій Білорусі заявили, що повідомлення про нібито мінування літака RyanAir, який напередодні примусово посадили в аеропорту Мінська, надійшло на електронну пошту мінського летовища від "солдатів ХАМАСу".
18:10
РНБО застосує санкції стосовно земельних махінаторів – міністр агрополітики
Міністр аграрної політики Роман Лещенко заявив, що до людей, які займалися земельними махінаціями, будуть застосовані санкції РНБО.
18:03
Зеленський доручив уряду зупинити авіасполучення з Білоруссю
Президент Володимир Зеленський доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для авіаперельотів з України та до нашої держави.
18:01
Бойовики здійснили 4 обстріли на Донбасі, ЗСУ відповіли
Протягом понеділка, 24 травня, російсько-окупаційні війська здійснили чотири провокаційних обстріли позицій українських захисників, ті відкрили вогонь у відповідь. З нашого боку без жертв.
17:43
Лукашенко зустрінеться з Путіним у п'ятницю - ЗМІ
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко на цьому тижні відвідає Росію і проведе переговори з президентом РФ Владіміром Путіним. 
17:36
Корпоративна реформа: Шмигаль доручив відновити роботу Номінаційного комітету
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Мінекономіки якнайшвидше відновити роботу Комітету з призначень до наглядових рад, наприкінці квітня його незалежні члени призупинили роботу.
17:34
фотоСБУ викрила ботоферму, яка працювала в інтересах Росії
Кіберфахівці Служби безпеки у Черкасах заблокували роботу ботоферми, члени якої працювали в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
17:26
"Прокурора" окупованого Алчевська засудили до 8 років за допомогу терористам
Так званого "прокурора" окупованого Алчевська заочно засудили до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. 
17:18
Держбанки подали звіти: скільки заробили члени наглядових рад у 2020 році
Держбанки завершили розміщення звітів про розміри винагород членів своїх наглядових рад, виплачених протягом 2020 року. Загалом на свої ради 4 державні банки минулого року витратили 124 млн грн.
17:17
У "Слузі народу" пояснили, за що вигнали Шевченка
Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пояснив, чому виключили з фракції нардепа Євгена Шевченка - поставив під загрозу відносини України із міжнародними партнерами.
17:06
Порошенко просить ввести санкції і припинити польоти над Білоруссю
П’ятий президент народний депутат "Євросолідарності" Петро Порошенко закликає запровадити санкції та припинити авіаперельоти над Білоруссю.
17:03
Боррель назвав актом державного піратства примусову посадку літака Ryanair в Білорусі
Голова Європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав вкрай серйозною ситуацію з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair владою Білорусі, назвавши її "актом державного піратства".
16:55
Цього сезону Україна може зібрати 100 млн тонн врожаю зернових і олійних – міністр
Цього сезону Україна може зібрати 100 млн тонн врожаю зернових і олійних, очікується зростання врожаю озимої пшениці, кукурудзи, соняшнику, ячменю і, можливо, сої.
16:52
Від Суркіса в УАФ пішов ще один зірковий ексдинамівець
Колишній головний тренер київського Олексій Михайлечнко буде працювати в Українській асоціації футболу на посаді першого віце-президента.
16:41
відеоПожежа у COVID-лікарні: журналісти дізналися про можливі причини
Команда журналістів-розслідувачів "Суспільного" отримала документи, в яких вказані попередні причини загибелі чотирьох людей у Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Ймовірно йдеться про коротке замикання у палаті, де перевищена концентрація кисню, який є вибухонебезпечним.
16:40
ЗМІ називають Женеву ймовірним місцем зустрічі Байдена з Путіним
ЗМІ повідомляють, що зустріч президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, ймовірно, відбудеться у Швейцарії, в Женеві.
16:29
Промвиробництво в Україні зростає другий місяць поспіль – Держстат
Промислове виробництво в Україні у квітні зросло на 13% у річному вимірі, скориговане на ефект календарних днів значення становило 12,5%.
16:23
В ОП кажуть, що Україна спільно з ЄС реагуватиме на примусову посадку літака Ryanair в Білорусі
Україна реагуватиме скоординовано з країнами Європи на інцидент із посадкою авіалайнера Ryanair у Білорусі за наказом Александра Лукашенка.
16:22
фотоМедики в змові з турфірмами торгували фальшивими ПЛР-тестами - СБУ
Служба безпеки України заблокувала схему видачі медичних довідок про фейкову відсутність антигену SARS-CoV-2.
16:16
У МОН показали, як виглядатиме нове 4-тижневе шкільне меню
В Україні презентували нове 4-тижневе меню для школярів, яке складається зі 160 страв.
16:04
Борги облгазів перед Оператором ГТС досі перевищують 10 мільярдів
Борги облгазів перед Оператором ГТС України досі перевищують 10 млрд грн, але ситуацію може змінити законопроєкт 3800, який передбачає запровадження спеціальних розподільчих рахунків.
16:03
Марш трансгендерів у Києві: омбудсмен звернулася до правоохоронців
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова направила запит до правоохоронних органів щодо розслідування "нетолерантного та агресивного ставлення" до учасників Маршу трансгендерів.
16:00
Затримана в Білорусі росіянка Сапега перебуває в ізоляторі
Росіянка Софія Сапега, затримана в неділю разом зі співзасновником NEXTA Романом Протасевичем, перебуває в ізоляторі на Окрестіна в Мінську.
15:43
Перша держава ЄС заборонила всі авіарейси, які проходять через Білорусь
Уряд Литви на засіданні у понеділок вирішив з 25 травня заборонити прибуття в країну і відбуття з Литви літаків, маршрут яких проходить над територією Білорусі.
15:41
8-річний хлопчик, якого знайшли у київському метро, не ходить до школи – омбудсмен
Ймовірно, його родина перебуває у складних життєвих обставинах.
15:19
Посол ЄС назвав 5 умов для успішного запуску ринку землі в Україні
Рішення запустити ринок землі є важливим досягненням держави, проте для його успішної роботи ЄС, США та Світовий банк очікують дотримання певних організаційних та законодавчих умов.
15:18
Закон щодо "листів щастя" для водіїв набув чинності
В Україні 23 травня набув чинності Закон № 1438-ІХ "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов".
15:06
Шмигаль: В Україні 9 тижнів покращується ситуація щодо COVID
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, в Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірус – усі епідемічні показники покращуються дев'ятий тиждень поспіль.
14:55
"Паспорти вакцинації" мають з'явитися в Україні з липня
Влада планує запустити в обіг "паспорти вакцинації" для українців з 1 липня.
14:38
"МАУ" запускає прямі рейси з Києва до курорту в ОАЕ
Авіакомпанія "МАУ" запускає перші прямі регулярні рейси з Києва до Рас-ель-Хайма (ОАЕ) з 25 червня 2021 року.
14:38
Президенти країн Балтії закликали припинити польоти над Білоруссю і закрити транзит
Президенти Естонії, Латвії та Литви закликають Європейський союз до нових санкцій проти режиму Александра Лукашенка.
14:34
КМДА: З понад 70 обшуків 53 не стосуються роботи комунальників та департаментів
У Київській міській державній адміністрації повідомили, що з понад 70 обшуків, які провели силовики останнім часом, 53 не стосуються роботи комунальних підприємств та департаментів відомства.
14:27
спискиАудит держдач: кого може торкнутися виселення
Президент Володимир Зеленський ініціював аудит щодо зайнятості держдач під Києвом, тоді як у Конча-Заспі зараз живуть під 200 колишніх і чинних чиновників, а в Пущі-Водиці – до 50 орендарів. Списки мешканців.
14:15
Лещенко назвав основні цілі Мінагрополітики на найближчий період
Міністр аграрної політики Роман Лещенко назвав основні цілі міністерства на найближчий період - серед головних, зокрема, запуск ринку землі і оцифрування землі.
14:13
У Путіна відмовилися коментувати захоплення літака Ryanair в Білорусі
Речник президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати журналістам ситуацію, коли білоруські винищувачі змусили сісти в Мінську літак Ryanair, який пролітав повз, щоб затримати його пасажира - колишнього редактора опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича.
14:07
50х50: Ляшко має намір залишити половину заступників із команди Степанова
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко планує включити в свою команду половину заступників, які працювали за Максима Степанова.
13:58
До Києва прийшло метеорологічне літо
За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 14 травня у Києві почалося метеорологічне літо.
13:53
ЗМІ дізнались, які варіанти покарань ЄС розглядає за дії Лукашенка з літаком Ryanair
Європейський Союз розгляне питання про подальші санкції проти адміністрації самопроголошеного президента Александра Лукашенка, серед яких може бути припинення польотів над Білоруссю. 
13:38
До затриманих Протасевича і його дівчини не пускають адвокатів
Білоруські силовики не пускають адвокатів до засновника телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича і його дівчини Софії Сапеги.
13:38
Обсяг виданих "Доступних кредитів 5-7-9%" перевищив 42 мільярди
Від початку програми "Доступних кредитів" під 5, 7 та 9% профінансовано позик на 42,2 мільярда гривень, за тиждень знову видали кредитів на понад мільярд.
13:33
Лукашенко затвердив жорсткі обмеження для ЗМІ та мітингів
Олександр Лукашенко затвердив нові обмеження для ЗМІ та масових заходів, які наберуть чинності через місяць. Наприклад, забороняється освітлення недозволених мітингів, а також в Білорусі заборонять роботу ЗМІ, в яких засновником виступає іноземець чи іноземна компанія.
13:29
Росія пообіцяла не кинути Білорусь в біді
Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росія завжди готова прийти на допомогу "своєму сусіду і стратегічному союзнику".
13:16
фотоФіскали обшукують Криворізьку міськраду
Співробітники Державної фіскальної служби за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрили протизаконну схему із тендерними закупівлями в Криворізькій міській раді. 24 травня там проводяться обшуки.
13:11
Вчені дослідили, як перегляд телевізора погіршує наші розумові здібності
Люди середнього віку, які регулярно дивляться телевізор для розваги, мають більший ризик погіршення свого мислення і пам'яті в старшому віці.
13:09
УЗ запускає потяг, який з'єднає три туристичні регіони
"Укрзалізниця" запускає сучасний тривагонний дизельний потяг ДПКр № 807/808 "Прикарпатський експрес" сполученням Івано-Франківськ - Ківерці (через Львів та Луцьк), потяг з'єднає три туристичні регіони на заході України.
12:59
мапаУкраїні прогнозують сонце та до 25 градусів тепла
У вівторок синоптик прогнозує в Україні сонячну теплу погоду, місцями дощитиме.  
12:43
Wizz Air направила рейс Київ-Таллінн в обхід Білорусі
Угорська авіакомпанія Wizz Air вирішила направити рейс з Києва до столиці Естонії в обхід повітряного простору Білорусі.
12:41
Кримські окупанти хочуть посадити на 9 років голову Меджлісу Чубарова
На засіданні підконтрольного Кремлю "Верховного суду Криму" сторона обвинувачення запросила для голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, якого на півострові судять заочно, дев’ять років колонії.
12:28
COVID у Києві: одужань у 15 разів більше, ніж нових хворих
За добу 23 травня у столиці зареєстрували 125 нових випадків коронавірусу, водночас одужали 1959 хворих.
12:28
Глава Ryanair: Посадка в Мінську – державне викрадення, на борту могли бути КДБісти
Виконавчий директор ірландської лоукост-авіакомпанії Ryanair Майкл О'Лірі заявив, що примусова посадка рейсу Афіни –  Вільнюс у Білорусі була "викраденням, спонсорованим державою".
12:12
фотоСтали відомі деталі про дівчину, зняту з рейсу Ryanair разом з білоруським опозиціонером
Європейський гуманітарний університет вимагає звільнити Софію Сапегу - свою студентку, дівчину співзасновника опозиційного телеграм-каналу "Нехта" Романа Протасевича, яких 23 травня обох затримали після примусової посадки літака у Мінську.
12:04
В ОПУ порівняли посадку літака Ryanair зі "спецоперацією щодо вагнерівців"
В Офісі президента назвали повітряний інцидент в Білорусі з рейсом Афіни-Вільнюс прямим проявом міжнародного тероризму, а також заявили, що подібне могло статися з Україною у разі проведення "подібної спецоперації".
12:02
Зеленський підписав закон про передачу земель "на місця" і покритикував попередників
Президент Володимир Зеленський підписав закон №2194 щодо проведення земельної децентралізації, а також заявив, що за часи мораторію на продаж землі деякі політики і бізнесмени вкрали у держави землю площею майже 2 півострови Крим.
11:52
Кримські татари, караїми і кримчаки – корінні народи України: законопроєкт Зеленського
Згідно з законопроєктом президента Володимира Зеленського корінними народами України на території Криму є кримські татари, караїми, кримчаки.
11:42
Курс валют на 24 травня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
24 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,42 - 27,44 гривні.
11:35
аудіоУ мережі з'явився фрагмент розмови диспетчера аеропорту Мінська з пілотом Ryanair
Білоруський авіадиспетчер у переговорах з екіпажем Ryanair, який примусово посадили у Мінську, казав, що повідомлення про мінування "надійшло електронним листом".
11:29
Суд знову скасував перемогу Вірастюка на довиборах в Раду
Верховний Суд скасував протокол Центральної виборчої комісії від 19 травня про визнання переможцем проміжних виборів народних депутатів у 87 окрузі "слуги народу" Василя Вірастюка.
11:28
фотоВивозили озброєння у Росію: СБУ викрила міжрегіональну банду
Контррозвідники Служби безпеки на Харківщині викрили і блокували протиправну діяльність міжрегіональної злочинної групи, учасники якої незаконно надсилали великі партії товарів військового призначення до Російської Федерації.
11:15
Фонд держмайна просить Кличка заборонити забудову земель державного агрокомбінату у Києві
Фонд державного майна звернувся до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням відкласти розгляд питання затвердження "Детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова і західної сторони лісу в Оболонському районі міста Києва" до ухвалення з цього приводу рішень судовими та правоохоронними органами.
11:02
Будівництво газопроводу "Північний потік-2" продовжується у німецьких водах попри санкції
У компанії Nord Stream 2 AG, яка займається будівництвом російського газопроводу "Північний потік-2", заявили про відновлення робіт з прокладання труб в німецьких водах.
10:54
У Росії хочуть використовувати ув'язнених замість праці мігрантів
Міністр юстиції Росії Костянтин Чуйченко вважає правильною пропозицію глави Федеральної служби виконання покарань активніше використовувати ув'язнених замість трудових мігрантів, в тому числі на великих будівництвах.
10:45
Мінекономіки оприлюднило нові розрахунки вартості бензину
Міністерство економіки оприлюднило розрахунки середньої вартості бензину і дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.
10:43
Україна пропонує змінити підхід до розмінування на Донбасі
Українська сторона в переговорах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі 19 травня виступила з новою ініціативою про розмінування регіону, пропонуючи об'єднати в одну дорожню карту 19 раніше затверджених ділянок і ділянки об'єктів інфраструктури.
10:40
фотоПід Києвом у ДТП із вантажівкою загинули 3 людини: 2 автівки згоріли
Столичні правоохоронці встановлюють обставини автопригоди на Житомирській трасі у Києві, у якій загинуло троє осіб.
10:18
Чехія викликає посла Білорусі через примусову посадку рейсу Ryanair
Міністерство закордонних справ Чехії в понеділок викликає посла Білорусі в Празі, де йому висловлять протест через ситуацію з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair у Мінську.
10:03
“Слуга народу” виключила з фракції Шевченка, який захоплюється Лукашенком
Фракція "Слуга народу" вирішила виключити народного депутата Євгенія Шевченка зі свого складу й надіслала відповідний документ керівництву парламенту.
10:02
Генпрокуратура Литви відкрила справу про викрадення літака через примусову посадку Ryanair
Генеральна прокуратура Литви в неділю почала досудове розслідування за фактом викрадення літака і жорстокого поводження з людьми через ситуацію з примусовою посадкою пасажирського літака Ryanair.
09:55
За перший квартал 2021 року компанії Міненерго отримали 1,6 мільярда збитків
За перший квартал 2021 року 38 державних підприємств, які належать до сфери управління Міністерства енергетики, відзвітували про чисті збитки на суму 1,6 мільярда гривень.
09:31
Авіакомпанії почали облітати територію Білорусі, не чекаючи офіційних рішень – ЗМІ
Щонайменш два рейси авіакомпанії AirBaltic рушили в обхід повітряного простору Білорусі після інциденту з примусовою посадкою в аеропорту Мінська рейсу Ryanair Афіни - Вільнюс з опозиціонером на борту.
09:22
Обрив кабіни на канатній дорозі в Італії: кількість загиблих досягла 14
Кількість загиблих внаслідок обриву кабіни на канатній дорозі у провінції Турин зросла до 14 осіб, серед загиблих у тому числі двоє дітей.
09:20
У Білорусі разом із Протасевичем затримали і його дівчину
Білоруські силовики разом із засновником телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем у Мінську затримали і його дівчину.
09:13
Троє вчених інституту вірусології в Ухані захворіли до оголошення про COVID – розвідка США
Три дослідники з Китайського Інституту вірусології і Ухані у листопаді 2019 року настільки захворіли, що звернулися по допомогу в лікарню, згідно з раніше не розголошуваним звітом розвідки США.
09:05
Офіційний курс: гривня трохи зміцнилась
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 1 копійку, встановивши його на 24 травня на рівні 27,46 гривні.
08:40
Президент Євроради пообіцяв наслідки за посадку Ryanair з опозиціонером у Мінську
Президент Європейської ради Шарль Мішель засудив інцидент із вимушеною посадкою у Мінську літака Афіни-Вільнюс з білоруським опозиціонером на борту та пообіцяв наслідки через такі дії режиму Лукашенка, зазначивши, що питання обговорять на засіданні Євроради у понеділок.
08:36
Ryanair у заяві про події у Мінську "не помітив" винищувач, арешти та вдався до брехні
08:18
Вперше за 9 місяців кількість випадків COVID знизилася до 1 334 за добу в Україні
У неділю 23 травня в Україні зафіксували 1 334 випадків захворювання на COVID-19, одужали 6 999 осіб, померли 68 хворих.
08:00
Головні новини неділі та ночі: затримання Протасевича, ефективність вакцин
У Білорусі примусово посадили літак і затримали журналіста Романа Протасевича, ефективність вакцин проти нового штаму коронавірусу - актуальні новини 23 травня і ночі.
07:56
Українських миротворців евакуювали через виверження вулкану в Конго
Через виверження вулкану у Демократичній Республіці Конго евакуювали українських миротворців.
07:38
Окупанти на Донбасі 6 разів гатили по позиціях ЗСУ
За добу 23 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, поранено одного бійця.
07:14
Ізраїль скасовує карантинні обмеження
Ізраїль з 1 червня скасовує для жителів країни введені раніше карантинні обмеження.
06:15
Канада закликала Білорусь звільнити Протасевича
Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно відреагував на примусову посадку літака в Мінську і затримання журналіста Романа Протасевича.
05:33
Україна повернулася в 5-ку лідерів у Європі за поширенням коронавірусу
За минулу добу у світі діагностували майже 478 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили в Індії, Бразилії, Аргентині. Україна займає 28 місце у світі, 5 в Європі.
04:31
Під час вечірки у США сталася стрілянина, двоє загиблих
Учасники вечірки у Нью-Джерсі влаштували стрілянину, у результаті якої двоє людей загинули, а ще 12 отримали поранення.
03:17
відеоАвтотроща в Києві: легковик опинився під палаючою вантажівкою
На Брест-Литовському шосе в Києві трапилася карколомна автомобільна аварія.
02:55
США вимагають негайно звільнити Протасевича
У Держдепі Сполучених Штатів засудили примусову посадку літака і вимагають звільнення журналіста Романа Протасевича.
02:18
Міжнародні організації відправляють допомогу сектору Гази
Під час оголошеного перемир’я у секторі Гази влада і міжнародні медичні агентства надають допомогу постраждалим внаслідок ізраїльських авіаударів.
01:38
Дії Лукашенка завдають шкоди міжнародній репутації Білорусі – посол США
Посол США у Білорусі Джулі Фішер прокоментувала дії влади щодо опозиційного політика Романа Протасевича, назвавши їх шкідливими для білоруського народу.
00:50
Неповнолітня випала з вікна багатоповерхівки в Івано-Франківську
В Івано-Франківську поліція розслідує обставини травмування 13-річної дівчини, яка впала з висоти 4-го поверху.
00:28
Через виверження вулкану в Конго загинуло щонайменше 15 людей – Reuters
Щонайменше 15 людей загинули внаслідок виверження вулкану в Конго.